TENISKI NASILNIK ILI NOVA LAŽNA OPTUŽBA? Nemačka na nogama, tužlaštvo oštro krenulo na Aleksandera Zvereva!

Novosti online

19. 07. 2023. u 18:04

NEMAČKI teniser Aleksandar Zverev nikako ne uspeva da se reši problema van terena. On je ponovo optužen za nasilje u porodici.

ТЕНИСКИ НАСИЛНИК ИЛИ НОВА ЛАЖНА ОПТУЖБА? Немачка на ногама, тужлаштво оштро кренуло на Александера Зверева!

FOTO: AP

Berlinsko javno tužilaštvo podnelo je zahtev za izricanje kazne protiv pomenute teniske zvezde. Ovo je ekskluzivno za "RTL" potvrdila portparolka berlinskih krivičnih sudova. Trenutno se odlučuje da li će biti izrečena kazna.

Razlog za ovo je fizički napad Aleksandrea Zvereva na bivšu devojku, Brendu Pateu, s kojom ima i dete. Patein advokat je obavestio "RTL" da je nadležni javni tužilac podneo zahtev za izricanje kaznenog naloga protiv Nemca, ali sama devojka nije bila spremna da ovu situaciju komentariše.

Prema saznanjima "RTL-a", iznos tražene kazne biće nešto manje od pola miliona evra. Aleksandar Zverev nije bio spreman da komentariše ove navode.

Šta znači "kazneni nalog" u nemačkom pravosuđu?

Prijava za izricanje kaznenog naloga pokazuje da javno tužilaštvo vidi dovoljnu sumnju za krivično delo. To nije presuda, već predlog odluke javnog tužilaštva i ovakva formulica može da poštedi Zvereva javnog suđenja. Sud prvo mora da odluči da li će uopšte izreći kaznu. Ako je kazneni nalog odobren i izdat, onda postoji mogućnost žalbenog postupka u roku od dve sedmice, a pretpostavka nevinosti važi do pravosnažne osude.

Ali kako se uopšte može izreći tako visoka kazna? "Sumu u osnovi čine prihodi i težina krivičnog dela. Dakle, javno tužilaštvo već pretpostavlja značajno krivično delo, a takođe i dobar prihod i imovinu optuženog", objašnjava advokat Arnd Kempgens RTL-u.

U slučaju iz 2019. godine, istraga ATP-a protiv Zvereva je obustavljena

Nije prvi put da se Zverev suočava sa optužbama za nasilje u porodici. Njegova bivša devojka Olga Šaripova optužila je, u novembru 20202, sada 26-godišnjaka za nasilje. Ona je u dva medijska izveštaja tvrdila da je bio nasilan prema njoj 2019. tokom ATP masters 1000 turnira u Šangaju. Aleksandar Zverev je uvek odlučno negirao te optužbe.

Nezavisna istražna agencija je intervjuisala Šaripovu i Zvereva, kao i članove porodice i neke tenisere, a takođe je istražila i druge incidente koje je Šaripova navela. Epilog: na osnovu izveštaja o istrazi, ATP je došao do zaključka da nijedna pravila te organizacije nisu prekršena i istraga je prekinuta.

Podsetimo, ovo je drugi put da je momak iz Hamburga optužen za divljačko ponašanje, pošto je prethodno to uradila 2020. godine njegova bišva devojka Olga Šaripova. Ipak, tada je optužba odbačena zbog nedostatka dokaza.

BONUS VIDEO: DRAMA NA VIMBLDONU: Klimatski aktivisti dva puta prekidali meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave