NOVO ČUDO IZ SRBIJE: Hamad Međedović pobedio grend slem šampiona!

Novosti online

19. 07. 2023. u 16:02

SRPSKI teniser Hamad Međedović napravio je čudo na turniru u Gštadu (Švajcarska) pošto je pobedio Dominika Tima sa 7:5, 2:6, 6:3.

НОВО ЧУДО ИЗ СРБИЈЕ: Хамад Међедовић победио гренд слем шампиона!

FOTO: M. Vukadinović

Trijumf mladog 20-godišnjaka još više dobija na značaju ako se zna da je Austrijanac grend slem šampion (osvojio Ju-Es open 2020. godine).

Prvi set bio je izjednačen sve do 12. gema kada je 183. na ATP listi oduzeo servis rivalu i došao do prednosti.

Ipak, usledio je pad u igri srpskog tenisera. Tim je ekspresno stigao do 4:0, održao je prednost i uspeo da izjednači rezultat.

Očekivalo se da će 29-godišnjak zbog velikog iskustva uspeti da slomi otpor momka iz Novog Pazara. No, desilo se suprotno. Međedović je na startu odlučujućeg segmenta odmah napravio brejk. Uspeo je potom da odbije nalet rivala u devetom gemu kada je Austrijanac propustio četiri prilike da Hamadu oduzme servis i trijumfuje posle dva sata i 12 minuta.

Međedović će u prvom ATP četvrtfinalu u karijeri igrati protiv pobednika nemačkog okršaja Janik Hanfman - Danijel Altmajer.

BONUS VIDEO: DRAMA NA VIMBLDONU: Klimatski aktivisti dva puta prekidali meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)