VELIKA TENISKA SENZACIJA: Vavrinka pobedio Medvedeva za četvrtfinale Meca

Č. V.

22. 09. 2022. u 21:42

ŠVAJCARSKI teniser Stan Vavrinka napravio je veliku senzaciju na turniru u Mecu, pošto je u osmini finala pobedio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:7(7), 6:3.

ВЕЛИКА ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА: Вавринка победио Медведева за четвртфинале Меца

FOTO: AP

Mnogi su verovatno otpisali trenutno 284. igrača sveta. Malo ko je mogao da očekuje da će ponovo skidati skalpove teniserima iz samog svetskog vrha. Ipak, sve ih je razuverio 37-godišnjak iz Lozane.

Vavrinka je na ovaj način uspeo da dođe do prve pobede nad Top 5 igračima posle skoro tri godine. On je 2020. na Australijan openu bio bolji upravo od Medvedeva.

Švajcarac je na ovom meču prvi set odigrao sjajno. Napravio je brejk u sedmom gemu, a rivalu nije dozvolio nijednu priliku da mu ugrozi servis.

Trenutno 4. teniser na ATP listi je dobro počeo drugi segment meča - odmah je došao do brejka. Ipak, Stan je uzvratio već u narednom gemu i sve se vratilo na početak. Do kraja su teniseri bili sigurni kada su servirali, pa se otišlo u taj-brejk. U 13. gemu je viđena velika borba, Vavrinka je propustio meč loptu i Medvedev je potom uspeo da dođe do izjednačenja.

Očekivalo se da Rus reši meč u svoju korist, pre svega što je mlađi, ali i što je psihološki momenat bio na njegovoj strani zbog načina na koji je dobio drugi set, no iskusni Švajcarac nije tako mislio. Počeo je sjajno odlučujući deo meča. Odmah je napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Činilo se da sigurnim koracima gazi ka pobedi, ali Moskovljanin je uspeo da vrati izgubljeno. Ipak, Stan još jednom protivniku oduzmima servis i to nakon što je ovaj imao 40:15.

Osvajač tri grend slem titule je potom uz malo muke uspeo da dođe do trijumfa posle dva sata i 24 minuta igre.

Treba reći da je ovo Vavrinki bio četvrti meč na turniru, pošto je zbog niskog plasmana na ATP listi morao da igra i kvalifikacije, a pre Medvedeva je pobedio Lasla Đerea, Zombora Piroša i Žoaa Sousu.

"Stanimal" će u četvrtfinalu igrati protiv Šveđanina Mikaela Imera.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!