JUČE SUPRUGA, DANAS ON: Još jedan čuveni teniser propušta Rolan Garos

Novosti online

16. 05. 2022. u 18:00

FRANCUSKI teniser Gael Monfis (35) otkazao je nastup na Rolan Garosu jer ide na operaciju desne pete.

ЈУЧЕ СУПРУГА, ДАНАС ОН: Још један чувени тенисер пропушта Ролан Гарос

FOTO: AP/Tanjug

Monfis koji je trenutno 22. igrač sveta, dobro je počeo godinu osvojivši ATP turnir u Adelejdu i stigavši do četvrtfinala na Australijan openu. Ali, poslednjih mesec dana se  mučio i nije uspevao doći dalje od osmine finala na ATP masters 1000 turniru u Indijan Velsu, dok je u Majamiju i Madridu zaustavljen već u drugom kolu.


Nakon njegove supruge, Ukrajinke Eline Svitoline (trenutno 27. teniserka sveta), koja je objavila da se povlači sa gren slema u Parizu zobg rata u njenoj zemlji i Francuz je objavio iste vesti. Samo što su Monfisovi razlozi za povlačenje drugačiji.

- Nažalost moram vas obavestiti da neću nastupiti na turniru u Rolan Garosu. Imam problem s desnom petom zbog čega se ne mogu normalno kretati po terenu. Zbog toga sam odlučio da odem na manji operativni zahvat ove nedelje kako bio rešio problem pre nego što se ponovno vratim tenisu - objavio je 35-godišnjak. 

Monfis nikad nije igrao u finalu nekog grend slem turnira. Njegovi najveći uspesi na najvećim turnirima su dva polufinala.


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!