JU-ES OPEN: Sakari posle tri i po sata izbacila šampionku iz 2019. godine

Novosti online

07. 09. 2021. u 10:26

GRČKA teniserka Marija Sakari plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je jutros pobedila sedmu teniserku sveta Kanađanku Bjanku Andresku posle tri seta, 6:7, 7:6, 6:3.

ЈУ-ЕС ОПЕН: Сакари после три и по сата избацила шампионку из 2019. године

Foto: AP

Sakari, 18. teniserka sveta, pobedila je posle tri sata i 30 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u četvrtfinale Ju-Es opena. Meč se završio u 2.13 po lokalnom vremenu, što je najkasnije završeni meč u ženskoj konkurenciji u istoriji tog turnira.

U prvom setu obe su napravile po jedan brejk i odigran je taj-brejk, koji je Andresku dobila sa 7:2. Teniserke su u drugom setu napravile po dva brejka i ponovo su igrale taj-brejk, koji je Sakari dobila sa 8:6.

Andresku je dobro počela treći set, povela je sa 2:0, ali je Sakari posle toga zaigrala bolje i pobedila, čime je prekinula niz Andresku od 10 pobeda na Ju-Es openu.

Sakari će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, koja je pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:5, 6:4.

Andresku je šampionka Ju-Es opena iz 2019. godine, kada je pobedila Amerikanku Serenu Vilijams. Ona prošle godine nije igrala zbog povrede kolena, zbog koje je propustila celu sezonu.

Kanađanka je danas pretrpela prvi poraz u glavnom žrebu Ju-Es opena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024