ČASOVI OD ŠAMPIONA: Juniori stasavaju uz Pijetlovića, Mandića, Aleksića

S. K.

08. 07. 2021. u 18:30

TURNIR "Beograd 2021" pun je pogodak ne samo za olimpijske šampione, nego i za juniore koji se pripremaju za SP krajem avgusta u Pragu.

ЧАСОВИ ОД ШАМПИОНА: Јуниори стасавају уз Пијетловића, Мандића, Алексића

FOTO: M. Vukadinović

Mladi vaterpolisti su preksinoć izgubili od Filipovića i drugova sa 15:9, ali iz poraza su izvukli dosta pouka.

- Okupili smo se pre dve nedelje, tek smo počeli jače da radimo. Za dva meseca nas očekuje SP i momcima mnogo znači što su igrali protiv Srbije i Španije, a pravi ispit imali su protiv Francuske. Duel sa našim najboljim timom bio je drugi za nas. Igrači se upoznaju, tek idemo ka nekim zadacima kojima ćemo težiti u narednom pripremnom periodu. U mečevima sa Špancima i našim timom, igrači su u prvoj četvrtini osećali strah. Zato su uvodni deo glatko gubili - ističe selektor juniora Uroš Stevanović.

Preksinoćna utakmica je pokazala koliko će za naš vaterpolo značiti to što su se u Srbiju vratili Gojko i Duško Pijetlović, Mandić, Aleksić, Drašović, Jakšić, Vico...

- Ovo što su uradili Novi Beograd i Partizan biće najbolje za sve juniore, kadete u Srbiji, da stasavaju uz olimpijske šampione. To je nešto neprocenjivo - podvlači Stevanović.

I seniori su imali koristi od meča sa mlađim kolegama. To potvrđuje i Savićev pomoćnik Vladimir Vujasinović:

- Ako ostavimo na stranu odnos razlike u kvalitet mislim da je utakmica bila lepa, da smo predstavili mlade snage koje dolaze posle šampiona. Mi smo u dosta jakom treningu, kroz rad izlazimo iz umora koji se akumulirao u prethodnom periodu, tako da nam je svaka utakmica, sparing i te kako bitna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!