MEDVEDEV U NEMILOSTI ORGANIZATORA: Zašto svetski reket broj dva igra na terenu koji nema krov? FEDERER: "TO NIJE FER"

Novosti online

05. 07. 2021. u 21:40

PUBLIKA na Vimbldonu nije jedina koja favorizuje Rodžera Federera pošto ni organizatori ne kriju da im je Švajcarac mezimac.

МЕДВЕДЕВ У НЕМИЛОСТИ ОРГАНИЗАТОРА: Зашто светски рекет број два игра на терену који нема кров? ФЕДЕРЕР: ТО НИЈЕ ФЕР

foto: Tanjug/AP

Kako drugačije objasniti čudne odluke poput ove da drugi teniser sveta Danil Medvedev nema pristup Centralnom terenu ni u osmini, zbog čega će meč morati da nastavi sutra i imaće dan odmora manje od pred četvrtfinala protiv Rodžera. Rus kod prekida vodi sa 2:1 u setovima i 4:3 za Hurkača u četvrtom setu.

Švajcarac je savladao Lorenca Sonega sa 7:5, 6:4, 6:2 u četvrtom kolu i izborio duel s pobednikom meča Medvedev - Hurkač. Borio se mladi Italijan u prvom setu, gubio servise, ali i vraćao brejkove, sve dok nije pala kiša. Čim je navučen krov Federer je osvojio brejk posle koga je Sonego samo na momente podsećao na igrača iz prvog seta.

- Jako sam srećan. Nezgodni uslovi, napolju, unutra, posle Lorenca koji je opasan. Osećao sam da kada sam uzeo prvi set da ću moći da iskontrolišem. Hvala navijačima što čine ovaj trenutak posebnim - rekao je Federer.

Švajcarac je pokazao više obzira prema svetskom reketu broj dva od organizatora Vimbldona, istakavši da nije srećan što će Medvedev morati sutra da nastavi meč.

- Nisam srećan zbog toga. Nije fer iskreno. Ali, tako je. I ja sam bio nekada u tim situacijama. Oni su mladi, mogu da se oporave. Tako da za njih to nije problem - dodao je Federer i nasmejao publiku.

Kanadski teniser Feliks Ože Alijasim plasirao se večeras u četvrtfinale Vimbldona, nakon što je pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 po setovima 6:4, 7:6, 3:6, 3:6, 6:4 posle četiri sata igre.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Matea Beretinija, a pobednik tog meča sastaće se u polufinalu sa pobednikom meča Đoković - Fučovič.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju