FANTASTIČNO POLUFINALE ROLAN GAROSA: Krejčikova morala "dva puta" da pobedi i zakaže duel sa Pavljučenkovom (VIDEO)

Novosti online

10. 06. 2021. u 20:55

PRAVI spektakl navijačima na "Filip Šatrijeu" priredile su Barbora Krejčikova i Marija Sakari. Na kraju je Češka teniserka uspela da slavi posle velike borbe sa 7:5, 4:6, 9:7 i plasira se u finale Rolan Garosa.

ФАНТАСТИЧНО ПОЛУФИНАЛЕ РОЛАН ГАРОСА: Крејчикова морала два пута да победи и закаже дуел са Пављученковом (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Publika je mogla da uživa u tri sata i 18 minuta vrhunskog tenisa. Svega je bilo na ovom meču, na kraju je razloga za slavlje imala 33. igračica sveta.

Krejčikova je uspela prvi put da se domogne finala nekog grend slema. Zanimljivo da ćemo imati dve debitantkinje u meču za trofej u Bulonjskoj šumi, pošto se i Anastasija Pavljučenkova prvi put plasirala u jedno finale nekog grend slema.

Takođe, Čehinja ima priliku da osvoji duplu krunu, pošto je stigla i do polufinala dublova, gde će zajedno sa Katarinom Sinijakovom igrati protiv Magde Linet i Bernarde Pere.

Kada je ovaj meč u pitanju Čehinja je morala "dva puta" da pobedi, jer je jedna greška sudije vrlo lako mogla da odluči ovaj sjajan duel.

Naime, na meč lopti za Krejčikove linijski sudija je pozvao aut. Sudija sa stolice je sišao i pokazao da je loptica bila dobra. Na usporenom snimku se nije videlo ništa, ali je hokaj pokazao da je lopta bila u autu.

Ipak, pravda je na kraju zadovoljena pošto je Čehinja malo kasnije uspela da slavi i plasira se u finale.

Rolan Garos će tako dobiti novog šampiona u ženskoj konkurenciji. Prošle godine trofej je osvojila Iga Švjontek kojoj je to takođe bila debitantska titula na grend slemovima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)