"VESELI SE SRPSKE RODE" ODJEKIVALO BUDVOM: Veličanstven doček Crnogorca, vicešampiona sveta u boksu (VIDEO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 08:44

PETAR Liješević, mladi crnogorski bokser, sa zastavom Srbije i srebrnom medaljom sa Svetskog prvenstva vratio se u rodnu Budvu gde ga je sačekalo oko stotinu navijača.

ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКЕ РОДЕ ОДЈЕКИВАЛО БУДВОМ: Величанствен дочек Црногорца, вицешампиона света у боксу (ВИДЕО)

Foto: AIBA boks

Liješević, koji je na Svetsko prvenstvo otišao kao mladi šampion Evrope, nije uspeo da osvoji zlato u velikom finalu, ali je i pored toga ostavio fenomenalan utisak.

U velikom finalu pobedio ga je ruski takmičar Vasilij Kaverin, te se i pored poraza uzdignute glave i sa srpskom zastavom vratio u Budvu.

Građani su Petra dočekali na aerodromu u Golubovcima uz transparente „Petre, ti si ponos NJegoševe Crne Gore“, trobojke, skandiranje i pesme.

To je bio samo uvod u ono što ga čeka u Budvi gde se okupilo oko stotinu navijača.

Uz „ti si Pero svetski šampion“, pa do „veseli se srpski rode, srpski rode do slobode“, građani su dočekali Petra, koji je bio ogrnut srpskom zastavom.

Liješević, koji je rođeni Crnogorac, na Svetskom prvenstvu pokazao je odakle vuče korene pošto se pojavio u trenerci svoje reprezentacije, ali je pažnju privukao drugi detalj – na njegovom licu je dominirala zastava Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

(Sputnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)