KIKBOKS SPEKTAKL JE SPREMAN: Konovalov protiv Santoša za titulu prvaka sveta

PR

04. 03. 2021. u 16:03

КИКБОКС СПЕКТАКЛ ЈЕ СПРЕМАН: Коновалов против Сантоша за титулу првака света

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

Petak je dan za međunarodni kikboks turnir “Arena Friday Night Fights”

Svet kik boksa u Srbiji više nije isti. Pred nama je međunarodni kikboks turnir “Arena Friday Night Fights”. U prisustvu uvaženih gostiju, pre svih predsednika svetske amaterske kik boks federacije WAKO, gospodina Roja Bejkera, dikrektora Arena Channels Group Nebojše Žugiča, kao i aktera sutrašnjeg meča za titulu profesionalnog prvaka sveta WAKO PRO federacije Andre Santosa iz Portugala i Aleksandra Konovalova iz Srbije označen je početak još jednog sjajnog projekta.

Promotera sutrašnjeg turnira “Arena Friday Night Fights”, gospodin Srđana Bugarčića pokušao je da dočara koliko je rada i truda uloženo u sve ono što nas očekuje sutra.

– U pitanju je prvi u nizu projekata, koji ćemo, nadam se, uspeti da realizujem narednih godina. Želeo bih da se zahvalim generalnom direktoru TV Arena sport, Nebojši Žugiću, na svoj podršci koju mi je dao. U ovoj projekat sam ušao sam i to u najgore vreme korone. Nadam se da će projekat zaživeti i da će svaki biti sve bolji. Želim da prvi bude reper za sve ostale, da bude najbolji, da podignemo lestvicu i postavimo standarde. Veliku pomoć imam od Arene sport i mojih dugogodišnjih saradnika. Želim borcima da budu zdravi, spremni, da prođe bez značajnijih povreda, da daju sve od sebe, verujem da ćemo gledati fantastične borbe i da će borci prirediti nezaboravnu zabavu.

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

Gospodin Nebojša Žugić, generalni direktor Arena Channels Group predočio je koliki je značaj borilačkih sportova u Srbiji.

– Arena sport ovim projektom nastavlja sa onim što je započela osnivanjem Arena Fight kanala. Prepoznajući značaj borilačkih sportova krenuli smo u organizaciju Arena Fight kanala. Ovo je posle Regionalne lige u boksu jedan novi i izazovan projektat i siguran sam da ćemo sve uraditi na najbolji način. Pokazaćemo da borilačake veštine nisu tuča, već plemenite veštine, koje će doprineti da mlade ljude vratimo u ringove, na terene, u bazene… Nadam se da će naša publika uživati u borbama. Biće devet borbi, osam i jedna glavna za titulu svetskog prvaka. Poželeo bih borcima sreću i neka pobedi najbolji.

Gospodin Žugić je naglasio da sve što se radi prati trend kojim se kreće Srbija.
– Mi samo radimo u trendu u kojem se kreće Srbija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije mnogo ulažu u sport i to daje rezultate. Poseban akcenat smo stavili na boks i ne bi trebalo zaboraviti da je u pitanju jedan trofejan sport i da ćemo ga vratiti na staze uspeha. Kik boks je najtrofejniji individulani sport i da napomenem da u ovom trenutku imamo čak osam svetskih šampiona.

Posebna čast za Beograd je činjenica da je gost naše prestonice i Roj Bejker, predsednik svetske amaterske federacije WAKO.

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

– Veliko je zadovoljstvo biti u Beogradu i Srbiji, biti sa Srbima jer oni vole borbu. Zahvalio bih se Areni sport i rekao bih da WAKO ima oko pet miliona članova. To je ono što ljudi vole da vide, dinamično je uzbudljivo i ovo je časna borba. Verujemo da će ovaj događaj biti dobar i za kik boks i za Arenu sport.

Jedna od dve najveće zvezde sutrašnjeg turnira je i Portugalac Andre Santoš.

- Pre svega zahvaljujem se na pozivu i što sam danas ovde. Za mene je veliko zadovljstvo da predstavljam Portugal. Čast mi je i što ću deliti ring sa velikim šampionom kao što je Konovalov. Biće teška borba, ali smo mi posvećeni svom poslu, znamo šta to znači. Svom rivalu želim sreću.

Konačno veliki šampion iz Srbije Aleksandar Konovalov posebno je apostrofirao činjenicu da su u Srbiju došla dva velika imena.

– Čast mi je što je došao Roj Bejker da isprati sve ovo. Zahvalio bih se mom protivniku što je došao. Neka sutra pobedi bolji – naglasio je Konovalov.

Prvi kikboks turnnir “Arena Friday Night Fights” počinje u petak, 5. marta u 19.30, a kao što smo već naglasili borba večeri biće megdan između Santoša i Konovalova za titulu prvaka sveta u disciplini lou kik 66.8 kg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)