HRVATI OVAKAV ŠAMAR PAMTE SAMO PROTIV JUGOSLAVIJE: Najteži poraz u istoriji "kockastih", Danci kao Tutini puleni (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2021. u 09:10

SVE što je moglo da pođe po zlu za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Egiptu, pošlo je. 

ХРВАТИ ОВАКАВ ШАМАР ПАМТЕ САМО ПРОТИВ ЈУГОСЛАВИЈЕ:  Најтежи пораз у историји коцкастих,  Данци као Тутини пулени  (ВИДЕО)

Foto: EPA

Prvo su se žalili na očajne uslove na samom Mundijalu, a onda su već na startu napravili veliki kiks i remizirali sa Japanom. Ni u ostatku prvenstva nisu blistali, a nakon još jednog kiksa dugogodišnji selektor Lino Červar je javno podneo ostavku.

I onda se posle pobede Katara nad Argentinom desio tračak nade za izabranike Lina Červara da protiv nezainteresovane Danske (bez Mikela Hansena) izbore vizu za narednu fazu.

A onda šamar koji će imati dalekosnažne posledice 26:38 i plasman na 15 mesto na šampionatu gde su se nadali medalji.

Bio je to najubedljivi poraz Hrvatske u istoriji na velikim turnirima, odnosno sa istom razlikom kao protiv Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj pre 19 godina.

Tada je Jugoslavija predvođena Zoranom Tutom Živkovićem i sa golmanima Šterbikom i Perićem, uz asove poput Jovanovića, Maksića, Škrbića, Milosavljevića, Matića i ostale deklasirala "kauboje" na čelu sa verovatnom najboljim rukometašem u istoriji Ivanom Balićem – 34:22 (17:10).

Bilo je to u Jenčenpingu kada su Hrvati ispali u grupnoj fazi, a Jugoslavija prošla dalje kao treća uz još Francusku i Nemačku.

Tada su najefikasniji na meču bili Nedeljko Jovanović i Vladimir Petrić sa po osam golova, a po četiri puta su pogodili Žikica Milosavljević i Mladen Bojinović.

Kod Hrvatske Slavko Goluža je pogodio pet puta, Zvonimir Bilić četiri, a Petar Metličić i Božidar Jović po tri.

Samo godinu dana posle toga Hrvatska je bila šampion sveta u Portugalu, a naš rukomet počeo je da pada...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)