CRNO-BELI FORMIRALI „VRTIĆ VK PARTIZAN”: Sa klincima na vrh

S. K.

09. 01. 2021. u 18:36

NOVI vetrovi duvaju na Banjici. Partizanova vaterpolo škola je čuvena u svetu, a crno-beli su sada otišli korak dalje i zajedno sa svojim tehničkim sponzorom, kompanijom "Kil" formirali su "Vrtić VK Partizan", u kojem dečaci već od četiri godine mogu da savladaju tajne plivanja i vaterpola.

ЦРНО-БЕЛИ ФОРМИРАЛИ „ВРТИЋ ВК ПАРТИЗАН”: Са клинцима на врх

FOTO: M. Vukadinović

- Vrtić će okupiti dečake od četiri do sedam godina. Oformili smo ga zajedno sa "Kilom", koji već ima svoju školu vaterpola na bazenu "Rojal4kids", Pašmanska 1. Deca će savladavati tehniku plivanja i otkrivati tajne vaterpola. Mi ćemo imati svoje trenere i ljude koje će pratiti decu, koja će kada malo porastu jednom nedeljno dolaziti na Banjicu. Vremenom će postati deo našeg kluba. Ovo je veoma značajno za budućnost našeg sporta - ističe direktor Partizana Nikola Kuljača.

Nekadašnji reprezentativni golman podvlači da je najbitnije da se deca bave sportom.

- Nadamo se da će dečaci ubrzo zavoleti vaterpolo. To su mali, plitki bazeni, tako da oni u početku stoje i igraju, tako da to više liči na rukomet na vodi. Ali, vremenom savladaju osnove igre i sve aktivniji. Nama je bitno da se baza proširi - naglašava Kuljača.

Prvi administrativac crno-belih ističe da je to svojevremeno pokrenuo i VS Beograda.

- Imali smo taj projekat "vaterpolo u školama", gde smo animirali veliki broj dečaka. Zato verujem da će i ovo da uspe - kaže Kuljača.

Na sajtu VK Partizan oduševljenje zbog saradnje sa najtrofejnijim klubom nije krio ni direktor Kilove škole Nenad Tomić, koji je istakao da je za njih velika čast što su deo velike crno-bele porodice.

- Animacija dece i njihovo upoznavanje sa vaterpolo sportom od najranijeg uzrasta, obuka plivanja i ljubav prema crno-belima je ono što očekuje sve koji svoju decu upišu u "Vrtić VK Partizan" - naglasio je Tomić.

PRLAINOVIĆ: ZNAČIĆE SVIMA U SRBIJI

ANDRIJA Prlainović, koji sada igra u Marselju, jedan je od suvlasnika "Kila", za sajt Partizana je rekao:

- Veoma mi je drago što je došlo do ovog dogovora, što će siguran sam značiti svima koji vole vaterpolo u Srbiji. Partizan zaslužuje da ima svoju bazu dece od pet do sedam godina. Želim puno uspeha u radu, a ja ću se priključiti čim mi obaveze dozvole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a