PRVO, PA ZLATO: Zbog supruge izabrao Srbiju

Grujica Kelić

12. 12. 2020. u 21:09

LjUBAV i sport su iranskog tekvondistu Mahdija Hodabahšija (29) doveli u Srbiju pod čijom zastavom je pre nekoliko dana debitovao i postao šampion na prvenstvu Starog kontinenta u Sarajevu.

ПРВО, ПА ЗЛАТО: Због супруге изабрао Србију

FOTO: TS Srbije

Hodabahši u razgovoru za "Novosti" prenosi impresije sa takmičenja, privikavanje na život u našoj zemlji i planove za budućnost.

- Zaista sam veoma srećan što sam uspeo da već na prvom takmičenju pod srpskom zastavom osvojim medalju, i to još zlatnu! Bio je ovo težak period za sve nas, teška godina. Sama činjenica da su turniri krenuli je optimistična. Stvari se polako vraćaju u normalu i za nas sportiste. Veliko hvala treneru Draganu Joviću, Tekvondo savezu Srbije, ali i Olimpijskom komitetu Srbije, kao i Ministarstvu omladine i sporta, koji su me podržali na mom putu da budem u prilici da osvajam medalje za Srbiju - ističe na početku razgovora za naš list Hodabahši.

Virusna pandemija je otežala normalno životno funkcionisanje, a pogotovo bavljenje sportom.

- Ovo je bio izazovan period za sve nas, međutim dobro smo se organizovali tokom proleća, radili smo treninge od kuće koliko smo mogli i ujedno podržavali jedni druge. Čim je za to bilo uslova, nastavili smo da treniramo napolju. Nisu treninzi bili toliki problem, koliko izostanak turnira zbog čega mi je izuzetno drago što se sve polako vraća u normalu.

Glavni "krivac" da Mahdi donese odluku da brani boje Srbije bila je Tanja Tanacković, naša nekadašnja trofejna tekvondistkinja sa kojom je Hodabahši u braku.

- Moju suprugu sam upoznao zahvaljujući ovom sportu i putovanjima, samim tim sam odlučio da dođem u Srbiju. Veliki benefit je što sam ovde imao dobru priliku da nastavim i svoju sportsku karijeru u tekvondo klubu Galeb i kontinuirano osvajanje medalja na najvećim šampionatima - naglašava svetski prvak iz 2015.

Olimpijske igre u Tokiju se bliže. Hodabahši je već imao prilike da se 2016. u Brazilu takmiči pod zastavom Irana kada je stigao do četvrtfinala.

- Kvalifikacije su odložene za maj sledeće godine. Nadam se najboljem. Jedan od mojih ciljeva je svakako osvajanje medalje na Igrama i učiniću sve da taj cilj i ostvarim.

IRAN JE DRUGAČIJA ŠKOLA

IRAN kao i Srbija ima veliki broj trofejnih tekvondista.

- Drugačije su škole tekvonda. Mislim da definitivno nije pravedno porediti ih budući da su obe zemlje izuzetno uspešne. Takođe, poznato je da Srbija i Iran, zahvaljujući Draganu Joviću, imaju dugogodišnju uspešnu sportsku saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!