MAHDIJA MNOGI HTELI: Selektor Jović za Novosti o Irancu koji je doneo zlato Srbiji

G. KELIĆ

11. 12. 2020. u 18:24

SRBIJA je posle 22 godine ponovo dobila evropskog prvaka u muškoj konkurenciji nakon što se iranski takmičar koji odskora nastupa za naš državni grb Mahdi Hodabahši (29) okitio zlatom u kategoriji preko 80 kg na EP u tekvondu, koje se ovih dana održava u Sarajevu.

МАХДИЈА МНОГИ ХТЕЛИ: Селектор Јовић за Новости о Иранцу који је донео злато Србији

FOTO: TK Galeb

Irancu je ovo bio debitantski nastup za Srbiju, čije državljanstvo je dobio pre godinu dana kao prirodan sled okolnosti, s obzirom na to da živi u našoj zemlji.

- Mahdi je oženjen našom devojkom, živi i trenira u Srbiji već duže vreme, pa je pokazao želju da nastupi za našu reprezentaciju. On je dokazani šampion, koji je osvajao brojna odličja na velikim takmičenjima za Iran (šampion Azije 2014, svetski šampion 2015, osvajač Svetskog kupa 2016, četvrtfinale na OI 2016) i mnogi su ga hteli u timu. Mogu samo da kažem da smo imali ogromnu sreću da "radi" za nas i sigurno će predstavljati veliko pojačanje - ističe u razgovoru za "Novosti" selektor naše reprezentacije i trener TK Galeb u kojem Mahdi trenira, Dragan Jović.

Takmičenje u BiH dolazi u nepovoljnom trenutku s obzirom na to da pandemija korone ne jenjava.

- Organizacija je zaista na visokom nivou. Drago mi je da su komšije odradile ovako dobar posao. Pandemija je stvorila velike probleme za naš sport. Oko 40 odsto klubova u Južnoj Koreji se ugasio, dok se veliki procenat gasi i u Americi. Imali smo sreće da je naša država programima uspela da sačuva sport. Potvrda toga su i ove medalje.

Sem Hodabahšija, medaljom, samo srebrnom se okitio i mladi Novak Stanić u kategoriji do 58 kilograma.

- Svakako da raduje dolazak mladih takmičara i Noletova medalja. On je to zaslužio dugogodišnjim radom, odricanjem i odličnim rezultatima u mlađim kategorijama. Juče su Jovana Mušicki i Nađa Savković imale šansu za medalju, ali nažalost nisu uspele. Ostala nam je još Nadica Božanić, koja može do zlata - zaključuje Jović.

ŠTO JAČI NA IGRAMA U TOKIJU

POČETKOM maja sledeće godine se očekuju kvalifikacije za OI na kojima tekvondo tim Srbije može da se uveća.

- Za sada direktan plasman imaju Milica (Mandić) i Tijana (Bogdanović). Imamo šanse da se pojačamo za još dva muška takmičara. Biće još dosta provera pred početak Igara i očekujem da budemo spremni - ističe Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!