NAŠA BIVŠA ATLETIČARKA JASNA: Brzo sam se istrošila

V. N.

17. 11. 2020. u 20:07

SNEŽANA Pajkić Jolović je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka plenila u srpskoj atletici.

НАША БИВША АТЛЕТИЧАРКА ЈАСНА: Брзо сам се истрошила

FOTO: N. Paraušić

Dominirala je na 1.500 i 3.000 metara, bila dvostruka juniorska prvakinja Evrope, tituli se radovala i na seniorskom EP u Splitu 1990.

Legendarna atletičarka iz Ćuprije bila je srebrna i bronzana na juniorskim svetskim prvenstvima. Ipak, najlepše uspomene nosi iz grada pod Marjanom, gde je oborila i državni rekord na 1.500 metara - 4.08,21.

- Moji najveći uspeh je to što sam četiri godine zaredom osvajala medalje na juniorskim evropskim i svetskim prvenstvima, što sam to na kraju krunisala zlatom na seniorskom EP u Splitu - kaže za sajt SAS Snežana Pajkić Jolović.

Naša rekorderka priznaje da je mogla da pruži više srpskoj atletici:

- Trebalo je da napravim presek i malu pauzu posle svih tih medalja i pritisaka, kako bi se organizam oporavio psihički i fizički. Da sam to uradili verujem da bih ostvarila još bolje rezultate, jer smatram da nisam pružila svoj maksimum.

SAVEZ RADI ODLIČNO

DOBIJANjE dvoranskog SP u atletici 2022. je najveći uspeh našeg saveza, smatra Snežana Pajkić Jolović:

- To je čast i pokazatelj da SAS odlično radi na afirmaciji atletike svih ovih godina, ujedno i na promociji naše države.

Trofejna atletičarka smatra da mladi moraju mnogo da treniraju:

- Rad i samo rad, preko noći se ništa ne postiže, potrebno je vreme da bi se došlo do uspeha i vrhunskih rezultata. To je jedini način za uspeh, jer su uslovi više nego idealni u odnosu na osamdesete i devedesete godine prošlog veka, kada sam ja trenirala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)