HALA SRPSKOG KLUBA PRETVORENA U KOVID BOLNICU: Prinuđeni smo da donesemo tešku odluku, odustajemo od Evrope!

Novosti online

14. 11. 2020. u 18:01

RUKOMETNI klub Železničar iz Niša odustao je od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

ХАЛА СРПСКОГ КЛУБА ПРЕТВОРЕНА У КОВИД БОЛНИЦУ: Принуђени смо да донесемо тешку одлуку, одустајемо од Европе!

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Nišlije su se u prethodnom periodu suočile sa mnogo izazova.

"Jedan naš prvotimac, nakon izraženih simptoma, pozitivno je testiran na koronavirus. To nas je nateralo na dodatne mere predostrožnosti", navode iz kluba.

Adaptiranjem hale "Čair" u privremenu kovid bolnicu, niški klub je ostao bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. 

"To nas stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale. Bili smo preponosni na činjenicu da predstavljamo državu Srbiju i grad Niš na međunarodnoj sceni. To je privilegija koju smo zaslužili rezultatima i igrama na terenu. Zbog toga smo se, uostalom, i prijavili za nastup u EHF kupu za sezonu 2020/21. Život se sastoji od svakodnevnih teških odluka, a mi smo bili prinuđeni da donesemo najtežu. Teška srca doneli smo odluku koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije" kažu iz Železničara.

Zbog 11 otkazanih od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti Nišlije su odustale od duela Sport Toto iz Ankare.

"Nadamo se da će pošast koja je snašla čovečanstvo uskoro postati ružan san, da će se život, a i sport vratiti normalnim tokovima. Verujemo i da ćemo već sledeće sezone, bez ikakvih prepreka, ukoliko to ponovo zaslužimo na terenu, nastupiti u evropskom takmičenju". poručuju iz Železničara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna