ŠAMPION NA STARTU SA CRVENČANIMA: Rukometaši Vojvodine dočekuju Crvenku

S.B.

02. 10. 2020. u 16:43

RUKOMETAŠI Vojvodine će u subotu, 3. oktobra u 18 časova u dvorani „Slana bara“, na otvaranju nove sezone dočekati povratnika u elitni rang, ekipu Crvenke.

ШАМПИОН НА СТАРТУ СА ЦРВЕНЧАНИМА: Рукометаши Војводине дочекују Црвенку

Foto: Arhiva Novosti

Šampion Srbije i osvajač Kupa će tako, posle više godine,  ponovo igrati Superligu od početka sezone, paralelno sa SEHA ligom. 

"Iza nas je sjajan vikend, nadigrali smo dva fanstastična tima, Metaloplastiku i Dinamo, što je vetar u leđa, ali je i mač sa dve oštrice. Zato sam rekao  igračima odmah po osvajanju kupa da slučajno ne pomisle da su dominantni i da će biti lako. Naprotiv tek sada će svi želeti da nas pobede. U prvom delu srpskog prvenstva prioritet će nam biti visok nivo igre koji želimo da držimo jer u mnogim mečevima će praktično rezultat biti u drugom planu. Cilj je biti među prve četiri", kaže Boris Rojević, trener Vojvodine.

 Novina je ta što ligu čine 16 klubova podeljenih u dve grupe gde će po četiri najbolje obezbediti plasman u plej-of. Darko Jevtić, direktor Novosađana, naglašava da šampion startuje protiv Crvenke, koja je jedna od najvećih i omiljena sredina koja decenijama predstavlja rasadnik talenata u srpskom i jugoslovenskom rukometu.

"Naši ciljevi su poznati. Nije lako ponavljati uspehe. Ima tu sjajnih ekipa koje su mnogo uložile u igrački kadar i svi žele da skinu Vojvodinu sa trona. To neće biti lak posao ni za njih, a ni za nas da nastavimo sa šampionskih peharima na koje smo navikli. Napravili smo dobar tim, koji ima mnogo ratnika i kojima je jasno predočeno kakvu Vojvodinu na terenu želimo da vidimo, a to je kao u finalu nedavnog kupa",  kaže direktor Vojvodine Darko Jevtić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri