ĆIROVIĆU SEZONA PROPALA ZBOG KORONE: Uželeo sam se igre i punih tribina, još jedan prekid bi bio ravan katastrofi

S. Krstović

02. 08. 2020. u 10:10

VIRUS korona je mnogim odbojkašima promenio planove, a Lazaru Ćiroviću je uništio sezonu.

ЋИРОВИЋУ СЕЗОНА ПРОПАЛА ЗБОГ КОРОНЕ: Ужелео сам се игре и пуних трибина, још један прекид би био раван катастрофи

Foto: N. Paraušić

Primač "orlova" želeo je da se oproba u kineskom prvenstvu, obukao dres Đijangsua, odigrao prvo kolo i onda se zbog pandemije vratio ekspresno u rodni Kragujevac. Sada se sprema za odlazak u Sorgun i nada se da će se uz sve mere zaštite odigrati šampionat Turske.

- Još jedan prekid bio bi ravan katastrofi - ističe Ćirović.

Iskusni odbojkaš priča da je posle osvajanja evropskog zlata sa reprezentacijom želeo da vidi koliko može u Kini. Dok se nije otisnuo na daleki putu, odigrao je nekoliko utakmica za matični Radnički, kako bi ostao u formi. U Kinu je stigao u januaru, a već se u februaru vratio:

- Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i nismo ni slutili da će se prvenstvo već posle prvog kola prekinuti. Tada sam u poslednjem trenutku uhvatio avion za Srbiju. Sada planiraju da od 20. avgusta do 2. septembra ubrzano završe šampionat kako bi rekli da sezona nije propala. A u suštini jeste. Tim pre što nisu pozvali nas strance, jer ne možemo da uđemo u Kinu.

Ćirović se odavno prilagodio ovoj situaciji. Hrabri ga to što je uspeo da pronađe klub koji može da zadovolji njegove ambicije.

- Svo ovo vreme uspevao sam da treniram. Ali nedostaju mi utakmice, pune tribine, pitanje je koliko će se ova pauza odraziti na moju igru. Posle pet godina vraćam se u Tursku. Tada sam igrao za Ajfon, sada za Sorgun. Važno mi je bilo da igram u jakom šampionatu. Turska liga ima 16 klubova, što znači 30 utakmica plus Kup. Biće prilike da se dokazujem, ali i naigram kako bih se vratio na stari nivo - naglašava Ćirović.

SAMO DA ISPOŠTUJU UGOVOR

LAZAR se nada da će Kinezi ispoštovati dobar deo ugovora:

- Još nismo postigli konačan dogovor. Videćemo šta će odlučiti. U Evropi su klubovi umanjivali ugovore od 15 do 30 odsto. Ne znam kako Kinezi razmišljaju, samo se nadam da neće biti totalni fijasko. Svestan sam da je ovo viša sila...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna