ITALIJANSKI GIGANT U KRIZI: Poruka iz Ferarija će sigurno razljutiti navijače

Beta

28. 07. 2020. u 12:47

PRVI čovek ekipe Ferarija u Formuli jedan Džon Elkan rekao je da taj tim neće biti konkurentan pre 2022. godine.

ИТАЛИЈАНСКИ ГИГАНТ У КРИЗИ: Порука из Ферарија ће сигурно разљутити навијаче

Foto: EPA

- Postavljamo temelje za konkurentnost i vraćamo se pobedama kada se promene pravila 2022. godine. Ubeđen sam u to. Čeka nas dug put - izjavio je Elkan za list "Gazeta delo sport".

Dodao je da ima puno poverenje u šefa tima Matiju Binota, za koga je kazao da "ima karakteristike i veštine" da počne novi pobednički ciklus.

Ferari je promenio tehnički tim posle lošeg početka sezone. Italijanski tim je tek na petom mestu u šampionatu konstruktora posle tri trke sezone koja je kasnila zbog pandemije korona virusa.

Najbolji rezultat je drugo mesto Šarla Leklera na prvoj trci u sezoni.

- Ove godine nismo konkurentni zbog grašaka u dizajnu bolida. Imamo mnogo slabosti u aerodinamici, gubimo snagu motora. Realnost je da bolid nije konkurentan, što se videlo na stazi - ocenio je Elkan.

Govorio je i o odluci da se ne produži ugovor Sebastijanu Fetelu, koga će zameniti Karlos Sajnc.

- Imali smo šampione kao što su Alonso i Fetel, ali je nesumnjivo da je teže tražiti od njih da budu strpljivi u rekonstrukciji nego od mlađih pred kojima je budućnost - naveo je predsednik Ferarija.

Po njegovim rečima, Ferari postavlja temelje za "izgradnju nečeg važnog i trajnog", što pokazuje petogodišnji ugovor sa Leklerom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave