SVE DISCIPLINE SE SPAJAJU U JEDNU: Amela Terzić-LJajić uoči Svetskog prvenstva u krosu

S. R.

18. 03. 2024. u 22:22

NAJBOLjA dugorpugašica Srbije u prethodnoj deceniji Amela Terzić-Ljajić evocirala je uspomene iz svoje uspešne karijere. Novopazarka, danas majka troje dece, uživa u penziji i uoči SP u krosu (30. marta) u Beogradu priseća se za sajt SAS kako je osvajanjem medalja na EP u krosu katapultirala svoju karijeru i to pretočila na stazu.

СВЕ ДИСЦИПЛИНЕ СЕ СПАЈАЈУ У ЈЕДНУ: Амела Терзић-Љајић уочи Светског првенства у кросу

FOTO: N. Paraušić

- Uspela sam da spojim takmičenja na stazi i u krosevima što je neuobičajeno, ali to je bio moj dugoročni sistem rada koji me je doveo da titula u krosu. Krosevi su specifični jer sve sve discipline spajaju na jednom mestu. Birali smo pažljivo mesta koja nama odgovaraju za trening u zimskom periodu i nikada nismo menjali ono što nas je dovelo do prve medalje. Trenirala sam sa muškarcima, jer su jedini oni mogli da isprate moj naporan trening. Moji klupski drugovi su se često žrtvovali za mene kako bi im donela medalju što se tiče treninga i bodrili su me stalno kako bi bila sve brža i brza na treningu. Nedeljno sam prolazla preko 130 km, a trening nije bio naivan. Već su deonice bile brze i naporne kao uzbrdice. Od težeg treninga odvajam pre podne uzbrdica i posle podne brz tempo jer su noge umorne i psihiči je sve napornije - ispričala je Amela.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!