NIKOLA TRN U OKU: "Kada igraju protiv nas, hoće da nas unište"

Novosti online

08. 03. 2024. u 08:31

Veliki trener, bivši odbojkaš i kapiten muške odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić, prvi čovek na klupi Poljske, ponovo je u žiži interesovanja.

НИКОЛА ТРН У ОКУ: Када играју против нас, хоће да нас униште

Foto: Profimedia

Malo-pomalo, selektor Poljske Nikola Grbić krajnje otvoreno komentariše kada planira okupljanje tima krajem aprila, a zatim pravi pometnju na temu Olimpijskih igara u Parizu i osvajanja medalje koja se sada nekako sama nameće. Ono što Nikolu Grbića jedino zanima u ovom trenutku jeste zdravlje njegovih igrača i eventualne povrede. Da li će biti svi spremni i orni za rad.

-  Samo zdravlje mi je važno. Svi nas smatraju favoritima, svi misle da ćemo pobediti na Igrama u Parizu. I ne govorim samo o ljudima u Poljskoj i njihovim očekivanjima. Tako je i u svetskoj odbojci. Čujem to od trenera drugih timova, drugih saveza. Uvek je lakše pristupiti turniru ili sličnoj stresnoj situaciji, a da ne budete u centru pažnje. Uvek čujem od drugih mi smo autsajderi. Ne mislite na nas, mislite na Poljsku, oni su najbolji. Ali kada igraju protiv nas, svi samo pokušavaju da nas unište – rekao je Nikola Grbić, kako pišu poljski mediji.

Ipak, i na tu "stranu medalje” je spreman. Zna kako je igrati na velikim takmičenjima poput Olimpijskih igara i koji to pritisak nosi.

- To je pritisak na koji smo navikli. Ne obraćam mnogo pažnje na to jer me nije briga. Da bismo se takmičili i igrali na najvišem nivou, moramo da budemo zdravi. Moramo da budemo zdravi da bismo trenirali, samo ako smo u stanju da radimo vredno i intenzivno, možemo da budemo spremni da se borimo za najviše ciljeve. Ne kažem da ćemo pobediti, već ako ostanemo zdravi i radimo vredno kao prošle sezone, to će nam dati nadu da se takmičimo sa vrhunskim timovima – jasan je Grbića.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)