KRAJ SAGE USKORO: Horner možda dobije otkaz kao šef Red Bula

S. R.

27. 02. 2024. u 14:56

ISTRAGA o navodnom neprikladnom ponašanju direktora ekipe Red Bula Kristijana Hornera trebalo bi da bude završena pre početka nove sezone u Formuli 1 i trke u Bahreinu.

КРАЈ САГЕ УСКОРО: Хорнер можда добије отказ као шеф Ред Була

Foto AP

Hornera je zaposlena u ekipi optužila za neprikladno ponašanje, a kompanija Red Bul je odmah angažovala advokata da sprovede istragu. Horner je saslušan 9. februara i očekuje se da će do prve trke u sezoni, 2. marta, Red Bul kompanija objaviti rezultate istrage, preneo je Skaj.

Britanac je negirao sve optužbe i bio je prustan na predstavljanju novog bolida, kao i na testiranjima u Bahreinu prošle nedelje.

Očekuje se da će odluka biti doneta i saopštena danas ili u sredu, kada bi Horner trebalo da se vrati u Bahrein iz Velike Britanije, naveo je Skaj.

Smatra se da ceo izveštaj ima više od 100 strana, a sada je na kompaniji Red Bul da donese odluku da li će Horner ostati na funkcijama direktora ekipe i izvršnog direktora.

Horner je direktor ekipe sa najdužim stažom, na čelu Red Bula je od 2005. godine i vodio je ekipu do šest konstruktorskih i sedam titula najboljeg vozača Formule 1.

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je tokom predsezonskog testiranja da je Hornerov slučaj problem čitave Formule 1, dok je izvršni direktor Meklarena Zek Braun pozvao na brz i transparentan zaključak istrage.

Trostruki uzastopni svetski šampion Maks Verstapen izjavio je da će biti dobro za sve kada se aktuelni problem reši.

Na predstavljanju automobila 15. februara Horner je rekao da je ovo uobičajen posao za tim i da ne može da komentariše istragu koja je u toku.

Nova sezona Formule 1 počinje u četvrtak prvim treninzima u Bahreinu, a prva trka vozi se u subotu od 16 časova na stazi Sakir.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!