RUKOMETAŠI SRBIJE ODREDILI CILJEVE: Ovo žele na Evropskom prvenstvu

Tanjug

25. 12. 2023. u 18:35

SELEKTOR muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je ovog ponedeljka da je glavni cilj njegovog tima prolaz u glavnu rundu Evropskog prvenstva i borba za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ОДРЕДИЛИ ЦИЉЕВЕ: Ово желе на Европском првенству

FOTO: RSS

Rukometaši Srbije počeli su da se okupljaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će obaviti završni deo priprema za kontinentalno takmičenje u Nemačkoj 2024. godine.

"Orlovi" će potom u Staroj Pazovi trenirati do 3. januara naredne godine, a onda će pripreme nastaviti u Granjolersu gde će odigrati tri prijateljska meča protiv Slovačke, Poljske i Španije.

Rukometaši će 10. januara naredne godine otputovati u Minhen. Oni će na EP 2024. biti u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom. Srbija će prvi meč na kontinentalnom šampionatu odigrati 12. januara protiv Islanda.

- Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak - rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt RSS.

On je istakao da će vreme do početka šampionata biti adekvatno iskorišćeno.

- Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizički nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone, koja uveliko traje. Prolazak u glavnu rundu i borba za olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje.

Đerona je naveo da će pripreme u Staroj Pazovi da iskoristi da njegov tim bude u najboljem mogućem izdanju.

- Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda - zaključio je španski stručnjak.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)