POBEDA ILI POVRATAK KUĆI: Rukometašice Srbije protiv Čilea igraju najvažniji meč na Svetskom prvenstvu

S. K.

04. 12. 2023. u 17:40

NA Svetskom prvenstvu se uvek gleda unapred. Pouke iz duela sa Rumunijom su naučene, rukometašice očekuje najvažniji megdan na šampionatu. Srpkinje sutra (18.00) u trećem kolu grupe E moraju da pobede Čileanke ukoliko žele da ostvare plan i izbore plasman u drugu rundu.

ПОБЕДА ИЛИ ПОВРАТАК КУЋИ: Рукометашице Србије против Чилеа играју најважнији меч на Светском првенству

FOTO: M. Vukadinović

Prikazane igre u dosadašnjem toku planteranog skupa govore da je naša podmlađena selekcija veliki favorit. Ali, to nikako ne znači da će na megdan izaći u stilu "lako ćemo", niti da će ih ubeljivi porazi Čilea od Rumunije (44:19) i naročito Danske (46:11) zavarati. Sanja Radosavljević i drugarice moraju da budu maksimalno fokusirane, da pokušaju da ponove partiju iz duela sa Dankinjama, ostvare očekivanu pobedu i tako ispune zacrtani cilj.

I pre puta je selektor Uroš Bregar govorio da je za naše dame najvažniji duel sa Čileankama. Predstavnice Južne Amerike su mnogo manje pokazala od naših dama, ali bi bilo veoma opasno potceniti ih.

Srpkinje su pokazale dva lica, sjajno protiv Danske, bledo u duelu sa Rumunkama. Ali, za mladu ekipu, koja je u procesu stvaranja, takve oscilacije su i očekivane. A da bi više napredovale moraju da izbore drugu fazu šampionata.

Ipak, nisu krili da su razočarani posle svoje igre protiv Rumunije (27:38).

- Nismo očekivali ovakvu taktiku Rumuniki. Nisam iznenađen ali smo bili donekle nepripremljeni na taj tempo igre. Činjenica je da je Rumunija igrala dobro, naročito u prvom poluvremenu. U drugom smo mi promenili strategiju donekle, smanjili na tri razlike, ali su nas dva isključenja izbacila iz koloseka i nismo uspeli da se vratimo. Tužan sam zbog poraza, naročito posle onakvog meča sa Danskom, ali sledi Čile i fokus na taj duel - ističe za sajt RSS selektor Uroš Bregar.

Jedna od najiskunijih rukometašica u našem taboru, Marija Čolić smatra da je svaki meč na SP važan za mlade igračice i njihov budući razvoj:

- Odigrale smo jedno dobro poluvreme, ali to nije bilo doljno da upišemo pobedu. Za mene je pozitivno što je mnogo mladih igračica imalo priliku da oseti kako je igrati sa izuzetnim timom kao što je Rumunija i verujem da će sve one koje su debitantkinje na ovom prvenstvu za nekoliko godina imati i dovoljno iskustva da pobeđuju i Rumuniju i timove sa još većim renomeom.

Jovana proslavila rođendan

Screenshot: RTS

Jovana Jovović

U NAŠEM taboru danas je bilo i razloga za radost. Jedna od najmlađih i najtalentovanijih naših rukometašica Jovana Jovović proslaavila je svoj 22 rođendan.

Sjajni bek rođena je u Vrbasu, rano se otisla u inostranstvu, trenutno igra za mađarski Debrecin.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)