"SAMURAJI" UMIRILI "ORLOVE": Odbojkaši Japana u Nagoji pobedili Srbiju

S. K.

09. 06. 2023. u 15:18

"SAMURAJI" su umirili "orlove". Odbojkaši Srbije u trećem meču na turniru Lige nacija u Nagoji nisu uspeli da iznenade nadahnute i razigrane Japance - 1:3 (22:25, 25:21, 25:23, 25:20).

САМУРАЈИ УМИРИЛИ ОРЛОВЕ: Одбојкаши Јапана у Нагоји победили Србију

FOTO: FIVB

Podmlađena selekcija Srbija pružila je žestok otpor inspirisanom domaćinu, koji u svom gradu igra u najjačem sastavu. Bez prvih zvezda "orlovi" su igrali najbolje što su mogli, izvukli su iz sebe maksimum, ali na žalost, osim u prvom setu, nisu imali rešenje za hitre i veoma borbene Japance. Luburić i drugovi bili su slabiji od rivala u napadu, na servisu i prijemu, dok su jedino bili bolji u bloku.

Našim momcima ne može se ništa zameriti. Borili su se, izgarali za svaku loptu, ali su se namerili na kvalitetnijeg i boljeg rivala. Mogli su i da osete šta će ih čekati u Japanu na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Selektor Igor Kolaković odlučio je da promeša startnu postavu, pa su juče od početka igrali tehničar Batak i primač Perić. U prvom setu vodila se izjednačena borba, a naši su uspeli u finišu da se odlepe na 23:21 i kasnije prvu set loptu (Nedeljković) pretvore u 1:0.

Silovito su Srbi krenuli u drugom činu, poveli sa 4:0. Međutim, domaćin, koji je igrao odlično u odbrani, se brzo konsolidovao, preokrenuo na 10:8, odgovorio na napade naših i taj deo igre prelomio kod 19:14. U trećem su Japanci sve vreme diktirali ritam, naši su u finišu uspeli da izjednače na 23:23, ali ne i da preokrenu. U četvrtom setu vodila se žestoka borba do 14 poena. Tada su se razleteli Japanci, bili nezadrživi u napadu i odlepili se na 20:15.

U NEDELjU SA POLjACIMA

DRAŽEN Luburić i drugovi danas imaju dan predaha,a u nedelju (8.40 po našem vremenu) očekuje ih težak ispit sa Grbićevom Poljskom, koja je juče uz dosta muke savladala Bugarsku sa 3:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)