ZLATO IZMAKLO ZA DLAKU: Zorana Arunović i Damir Mikec drugi na Svetskom kupu u Bakuu

S. O.

11. 05. 2023. u 14:25

ZORANA Arunović i Damir Mikec popeli su se na srebrni stepenik pobedničkog postolja na Svetskom kupu strelaca u Bakuu. Naš najbolji miks par i jedan od najboljih na planeti, izgubili su u finalu vazdušnim pištoljem od indijskog para Divije Tadigol Subarahu i Sarabjota Singa sa 14:16. Bronza je pripala turskom miksu, koji je pobedio italijansku kombinaciju sa 17:9. Drugi mešoviti par iz Srbije, Jovana Todorović/Dimitrije Grgić osvojio je 47. mesto.

ЗЛАТО ИЗМАКЛО ЗА ДЛАКУ: Зорана Аруновић и Дамир Микец други на Светском купу у Бакуу

FOTO: SSS

U kvalifikacijama je učestvovalo 55 parova. Prve tri ekipe - Indija 1, Srbija 1 i Turska 2 su postigli identičan rezultat - po 581 krug. Tako je broj unutrašnjih centara presudio koji timovi će otići u meč za zlato, a ko će se boriti za bronzu. Indijski tandem je skupio 24, srpski 19, a turski 16, pa su se Indija i Srbija plasirale u finale.

- Detalji su odlučivali i u kvalifikacijama i u meču za zlato, koji je bio vrlo izjednačena borba. Srećni smo što smo produžili niz medalja, nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo se u avgustu, u ovoj dvorani ponovo boriti za medalju, na Svetskom prvenstvu - rekao je Mikec.

Mikec i Arunovićeva su ove godine na svakom velikom takmičenju osvojili medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu bili su drugi, u Talinu su ponovo postali prvaci Evrope, a u aprilu na Svetskom kupu u Limi osvojili su zlato.

- Sport ne bi bio interesantan kada bi bio predvidiv. Mi smo uvek među kandidatima za medalje, ponekad izgubiš, ponekad pobediš. U svetu streljaštva ima mnogo dobrih individualaca od kojih mogu da se sastave odlični miks parovi. Dobro je da održavamo kontinuitet visokih plasmana - rekla je Zorana. - Nama su ciljevi uvek najviši, na takmičenja dolazimo sa željom da osvajamo medalje. Pred nama su sada dva velika izazova, Evropske igre u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bakuu. Željno iščekujemo šampionat sveta, posebno zato što još nismo osvojili odličje na planetarnim prvenstvima.

U takmičenju mešovitih parova puškom, u konkurenciji 72 para, Teodora Vukojević/Lazar Kovačević osvojili su 11. mesto, a Andrea Arsović/Milutin Stefanović 35.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)