NA KORAK DO TRIPLE KRUNE: Odbojkaši Partizana u finalu plej-ofa protiv Vojvodine poveli sa 2:0 u pobedama

S. Krstović

22. 04. 2023. u 21:44

Još jedna pobeda deli odbojkaše Partizana od triple krune. Crno-beli, koji su ove sezone osvojili Superkup i Kup Srbije, su u drugoj finalnoj utakmicu plej-ofa na svom terenu savladali Vojvodinu sa 3:1 (25:18, 17:25, 25:16, 25:20) i poveli sa 2:0 u pobedama. Beograđani, koji na svoju 12.titulu čekaju od 2011, prvu meč loptu imaju 25.aprila u Novom Sadu. Eventualna četvrta utakmica je 28.u Beogradu, a majstorica 1.maja u SPENS-u.

НА КОРАК ДО ТРИПЛЕ КРУНЕ: Одбојкаши Партизана у финалу плеј-офа против Војводине повели са 2:0 у победама

oss

- Titula je daleko. To nije fraza, to je tako. Imao sam ličnu priliku da izgubi tako neku seriju, kada misliš da je gotovo- nije euforičan posle pobede starteg Partizana Bojan Janić.

Crno-beli su i juče, kao pre tri dana u Novom Sadu, bili odlučniji i sigurniji od Novosađana. U prvom setu su umešno kažnjavali greške rivala i sigurno poveli sa 1:0. U drugom činu Vojvodina je namentnula svoj stil igre, bila je čvršća na mreži i vratila je meč na početak. Beograđano su u trećem setu bili dominatniji u svim elementima igre, tako da su rivala oduvali sa 25:16. Jedino je nešto uzbdljiviji bio četvrt set. Partizan je stalno vodio sa dva, tri poena, ali je Vojvodina „disala za vratom“ sve do 19:18, kada domaćin uspeva da se odlepi, a potom i preko Tadić prvu meč loptu pretvori u veliko slavlje.

- Zadovoljan sam osim drugog seta. Prvi set smo dobili lakše, upozotava sam da će oni da moraju da zaigraju jače i nismo to skapriali. U četvrtom je bilo trzavica, ali fokus je bio bolji i priveli smo meč kraju – naglasio je Janić.

BOŠKAN: Bili su odlučniji

- Partizan je u nekim situacijama bio smireniji, hrabriji i zasluženo osvajao setove. Bili smo poen za poen, ali kada dođu odlučujući momenti morate da imate i odlučnost i hrabrost da biste ih dobili. To je imao Partizan – naglasio je trener Vojvodina Slobodan Boškan.

PARTIZAN - VOJVODINA 3:1

DVORANA: „Master“ u Zemunu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mirko Janković i Stanislava Simić.

PARTIZAN: Mandić, Gruvaeus 18, Dopuđ, Popović (libero), Batak 5, Mrdak 20, Tadić 10, Janković, Đurđević, Cvetković, Petrović 6, Bjelica 4, Kapur (libero), Matić. Poeni – napad: 48, servis: 5, blok: 10, greške rivala: 29.

VOJVODINA: Simić, Milanović, Bajandić, Zečević 1, Negić (libero), Rudić 3, Kavogo 11, Ubiparip, Mišković (libero), Antunović, Buculjević 4, Parapunov 14, Krsmanović 12, Mehić 10. Poeni – napad: 46, servis: 2, blok: 7, greške rivala: 24.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna