BEOGRAD DOMAĆIN 11. SAJMA SPORTA: Veliki snovi pobednika

Nedeljko ILjUKIĆ

22. 09. 2022. u 10:01

SPORTSKI savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta tradicionalno organizuju Sajam sporta, koji će od petka do nedelje (23-25. septembra) da okupi velike, male i buduće šampione.

БЕОГРАД ДОМАЋИН 11. САЈМА СПОРТА: Велики снови победника

FOTO:

Kao i prošle godine, i ovog puta će sportski tereni na Adi Ciganliji biti puni aktivnosti koje će promovisati najbolje i najlepše vrednosti raznih sportova.

- Pod geslom "Snovi pobednika" ove godine organizujemo 11. Sajam sporta. Ponosni smo na dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, a od prošle godine smo ceo događaj počeli da organizujemo na Adi Ciganliji i taj potez se pokazao kao pun pogodak.

Taj prostor omogućava da se na ovom događaju okupi još veći broj posetilaca, a mi se trudimo da svake godine unapredimo organizaciju. Najsrećniji smo kada vidimo najmlađe učesnike Sajma sporta, koji zadovoljni odlaze sa njega - kaže za "Novosti" Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Ova najmasovnija sportska organizacija na Balkanu se decenijama pokazala kao sjajan organizator najvećih sportskih događaja, a proteklih godina je intenzivna njena saradnja sa manjim sredinama širom Srbije, a u SSS su posebno ponosni i na saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

- Sajam sporta je prilika da se u drugom delu godine podsetimo na sve događaje i osvojene medalje u prethodnih godinu dana. Ovaj sajam je, takođe, i prilika da se na jednom mestu najmlađi učesnici, naši budući šampioni, sretnu sa svojim sportskim idolima, već dokazanim šampionima - podseća Marinković.

Iz Sportskog saveza Srbije podsećaju da je i ove godine ulaz na Sajam sporta besplatan za sve posetioce. Svečano otvaranje je zakazano za petak, 23. septembar, u 11.00 i ceo događaj će trajati do nedelje, 25. septembra.

- Tokom ova tri dana će čak 60 sportova imati neki vid svoje prezentacije, a u subotu su planirani i seminari za generalne sekretare sportskih saveza, kao i potpisivanje ugovora o saradnji sa Privrednom komorom Srbije. MUP Srbije će tokom sva tri dana imati prezentacije svoje sportske jedinice, a posetiocima će posebno biti zanimljiva dresura pasa i konja, a u takozvanom info kombiju će posetioci moći da se prijave za izdavanje ličnih dokumenata. Savez za predškolski sport će svakog dana od 12.00 do 15.00 imati takmičenje za najmlađe učesnike. Uglavnom, biće ovo prelepa prilika da se svi radujemo sadašnjosti i budućnosti sporta u Srbiji - zaključio je Goran Marinković. 

ATRAKCIJE

OD posebnih atrakcija na ovogodišnjem Sajmu sporta, iz Sportskog saveza Srbije napominju da će posetioci moći da uđu u sportski balon Vazduhoplovnog saveza Srbije, a Skijaški savez će organizovati i simulator skijanja. U nedelju će biti organizovan i rvački meč ženskih reprezentacija Srbije i Hrvatske.

PROGRAM SAJMA SPORTA

Petak, 23. septembar

11.00 Otvaranje
12.00 Brzinom do zvezda
12.00 Predavanje ADAS za stipendiste
13.00 Potpisivanje ugovora SSS i PKS
13.15 Seminar za generalne sekretare "Aktuelni trenutak pravnog regulisanja sporta"
14.30 Panel "Penjanje na Olimp"
Subota, 24. septembar
Državno takmičenje Crvenog krsta
Sportsko obaranje ruku Kup Srbije
OKS "Put oko Evrope"
Nedelja, 25. septembar
Javni trening SSS i Aktivnija Srbija "Budi zdrava - vežbaj sa nama"
Podela sertifikata za fitnes trenere 2. generacije koju su zajednički edukovali Savez za bodi-bilding, fitnes, bodi-fitnes i aerobik i Sportski savez Srbije (treneri iz 20 opština)
Prezentacija skijaša
Revijalni mečevi ženske rvačke reprezentacije Srbije i Hrvatske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama