HRVATI SE RUGAJU SRBIMA: Od delfina ostala samo ljuštura

Novosti online

01. 09. 2022. u 13:56

Vaterpolisti Srbije doživeli su težak poraz u utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u Splitu, pošto je Mađarska bila ubedljiva i savladala olimpijske šampione 16:7.

ХРВАТИ СЕ РУГАЈУ СРБИМА: Од делфина остала само љуштура

FOTO: VSS

Bio je ovo verovatno i najteži poraz Srbije u istoriji, u kojem se naša selekcija dobro držala samo tokom prve četvrtine. A pored oštrih reči selektora Dejana Savića, ovaj poraz privukao je dosta pažnje i u regionu.

- Ovo više nije ona ista, pre godinu dana teško pobediva, jaka ekipa. Ostala je tek samo ljuštura - pišu "Sportske novosti". Za to vreme, "Indeks" je istakao da je naša selekcija ostala bez igrača koji su 10 godina dominirali svetskim vaterpolom, ali da "ovakav poraz Srbije niko nije očekivao".

Protiv Mađarske su igrala samo trojica vaterpolista koji su u Tokiju prošle godine osvojili olimpijsko zlato - Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović. Čak 11 igrača iz prethodne generacije nije tu, a u Splitu nastupaju i petorica debitanata. 

Srbiji je ostao još meč protiv Slovenije (petak u 12.00), a očekuje se da naš tim završi na drugom mestu i plasira se u osminu finala. Tamo bi "delfine" sačekao trećeplasirani tim grupe B, što će najverovatnije biti selekcija Francuske.

BONUS VIDEO: Vaterpolo klasik u Splitu - Srbija protiv Mađarske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna