NEKA ČETVRTA BUDE SREĆA: Ivana Vuleta i Milica Gardašević u kvalifikacijama skoka udalj na SP u Judžinu

S. R

23. 07. 2022. u 09:00

U JURIŠ po "dragulj", koji joj nedostaje u bogatoj riznici. Ivana Vuleta u skoku udalj pokušaće u četvrtom nastupu da konačno dođe do svetskog zlata na atletskom prvenstvu u Judžinu, čime bi objedinila krune sa otvorenog i zatvorenog šampionata planete.

НЕКА ЧЕТВРТА  БУДЕ СРЕЋА: Ивана Вулета и Милица Гардашевић у квалификацијама скока удаљ на СП у Јуџину

Screenshot / RSI

Ipak, pre toga, očekuju je kvalifikacije večeras (21.00), zajedno sa devet godina mlađom sunarodnicom Milicom Gardašević.

Mesta u finalu koje je na programu u noći između nedelje i ponedeljka ima samo za 12 najboljih. Otkako je Ivana stupila na scenu, planetarni šampionati kao da su "ukleti". Iako je u seniorskoj konkurenciji probila led bronzom sa SP u Moskvi 2013. skokom (6,82 metra) i trećim mestom dve godine kasnije u Pekingu (7,01), od tada je nastala suša.

Najbolja šansa bila je još 2017. u Londonu, kada joj je snove u poslednjoj seriji ukrala špenadla, koja se otkačila sa dresa, ostavila trag u pesku skoro deset centimetara kraći nego što je bio "let" (7,02 naspram izmeren 6,91). Zbog toga je na kraju ostala na četvrtoj poziciji, za centimetar kraća od bronzane Tijane Bartolete (6,97 - 6,96).

Pre tri godine u Dohi povreda ju je sprečila da nastupi, pa sada želi "osvetu". Ovoga puta, na zaletištu pored sebe imaće podršku dobro poznatog lica, jer će svoj debi na SP na otvorenom imati Gardaševićeva.

Ove godine Milica ima lični rekord 6,81 metar, koji je ostvarila pre samo mesec dana u Poljskoj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)