ZALET ZA PARIZ: Srpski stonoteniseri paraolimpijci osvojili 10 medalja

S. B.

07. 06. 2022. u 18:42

Izabranici Zlatka Keslera, selektora našeg nacionalnog tima, osvojili su 10 medalja u konkurenciji 150 stonotenisera paraolimpijaca iz 22 zemlje.

ЗАЛЕТ ЗА ПАРИЗ: Српски стонотенисери параолимпијци освојили 10 медаља

Z.K.

ODLIČNIM učinkom na Svetskom kupu za stonotenisere sa invaliditetom u Podgorici minulog vikenda, reprezentacija Srbije je overila tri vize i rezervisala dve karte za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u španskoj Granadi početkom novembra. Izabranici Zlatka Keslera, selektora našeg nacionalnog tima, osvojili su 10 medalja u konkurenciji 150 stonotenisera paraolimpijaca iz 22 zemlje.

Naše vedete u tom sportu, Borislava Perić Ranković, sa zlatom u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu, Nada Matić sa zlatom u paru i individualnom bronzom, kao i Mitar Palikuća, srebrnim medaljama u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i bronzom u miksu, obezbedili su učešće na Svetskoj smotri u Španiji. Na korak do plasmana za Svetsko prvenstvo stigli su Goran Perlić i Ana Parvulović, koji su u meštovitim parovima osvojili bronzano odličje.

Sjajne rezultate ostvarili su Aleksandar Radukić, srebrom u pojedinačnoj konkurenciji kao i Sanja Mijatović i Mladeć Ćirić bronzom u parovima.

- Svi su dobro odigrali, osvojili bodove za svetsku rang listu a bitno je da niko od naših reprezentativaca nije izgubio poene pa su zadržali pozicije koje vode na Svetski šampionat- kaže selektor Kesler.- To je značajno, s obzirom na činjenicu da se sabira za Paraolimpijske igre u Parizu, gde nam je cilj da po tradiciji imamo predstavnike. Predstoji Prvenstvo Srbije, gostovanja u Češkoj i Italiji pa ćemo 31. jula, kada se zaključuje svetska rang lista, znati na čemu smo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!