HAMILTON VOZI U MONTE KARLU: "Ima i važnijih stvari od nakita"

Tanjug

27. 05. 2022. u 15:17

MEĐUNARODNA automobilska federacija (FIA) dozvolila je vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu da nastupi na Velikoj nagradi Monaka u Monte Karlu, pošto je produžila izuzetke zabrane nošenja nakita tokom trka Formule 1, prenosi "Skaj sport".

ХАМИЛТОН ВОЗИ У МОНТЕ КАРЛУ: Има и важнијих ствари од накита

EPA

Rukovodstvo Formule 1 je na početku sezone odlučilo da zabrani vozačima da nose nakit tokom trka.

FIA je upozorila Hamiltona početkom maja da ima rok od dve trke da ukloni nakit. Međutim, britanski vozač je rekao da nema nameru da skine pirsinge.

Mediji su ranije danas preneli da postoji mogućnost da vozač Mercedesa bude suspendovan sa trke u Monte Karlu, ali je FIA odlučila da produži izuzeće nošenja nakita do kraja juna.

 

- Mislim da je ovome posvećeno previše vremena i energije. Na to nisam koncentrisan ovog vikenda. Skidam nakit svaki put kada sam u bolidu i to ću nastaviti da radim, a prsten u nosu trenutno nije problem. O tome nisam ni razmišljao. Došao sam ovde kao ja i nastaviću tako da dolazim na trke - rekao je Hamilton.

Pravila o nakitu uvedena su 2005. godine, ali se nisu sprovodila do ovosezonske trke u Australiji. FIA je tada navela da bi u slučaju neke nezgode "nakit mogao da ugrozi bezbednost vozača".

Pojedini vozači su se pobunili zbog ove odluke, a FIA je najavila razgovor sa njima do kraja juna.

- Dobro je što sarađujemo i što je FIA u ovom trenutku pomalo predusretljivi, ali ne bi trebalo svakog vikenda govoriti o tome. Ima važnijih stvari - rekao je Hamilton.

BONUS VIDEO: Pehar Kupa Srbije u rukama igrača Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)