PORODICA I ODBOJKA NAJVEĆE LJUBAVI! Stefana Veljković Lisinac razmišlja o povratku na teren

Slobodan KRSTOVIĆ

15. 02. 2022. u 21:11

KAKO Luka raste sve je jači "zov odbojke". Stefana Veljković Lisinac je zbog porodice igru na mreži stavila na drugo mesto, ali joj još nije rekla zbogom.

ПОРОДИЦА И ОДБОЈКА НАЈВЕЋЕ ЉУБАВИ! Стефана Вељковић Лисинац размишља о повратку на терен

FOTO: Privatna arhiva

Dvoumi se da li da se vrati svojoj velikoj ljubavi i zato vaga šta su sve dobre, a i loše strane tog eventualnog poteza. I kada ga bude povukla uradiće sve to u dogovoru sa suprugom Srećkom, jer presudne odluke donose zajedno.

- Odavno sam sebe navikla da u mojoj glavi namestim tako da mi je lepo, bez obzira na to u kojoj sam situaciji. Ali, da mi odbojka nedostaje to je sigurno. Pogotovo što je prošlo dosta vremena od kada sam se porodila, što je Luka porastao i nekako je sada sve stabilnije. Na početku mi je bilo teže, bio je mali, teško mi je bilo da se odvojim od njega. I sada bi bilo teško, ali nekako je sada veći, pa na drugačiji način i razmišljam. Nedostajem mi odbojka, kako da ne. Nedostaje mi i taj način života, i odbojka kao odbojka, sve mi fali sve više i više - priča u telefonskom razgovoru za "Novosti" jedna od najboljih blokerki sveta, koja je pre godinu dana na svet donela Luku.

Priznaje slavna odbojkašica kad god gleda supruga Srećka na terenu da poželi da mu se pridruži...

- Ali, kada pomislim u kakvoj sam formi nekad mi se ta želja i izgubi, kad zamislim koliko bi rada trebalo da izgledam pristojno na terenu. Trebalo bi stvarno mnogo da se radi. Ali, razmišljam o tome i imam iskrenu želju. Videćemo od okolnosti, kako sve bude išlo, pa ćemo odlučiti - naglašava Stefana.

Trofejna igračica priznaje da je odbojka njen život, da će uvek to biti bez obzira na to da li igra ili ne. Ipak, čim je postala majka prelomila je da se posveti porodici.

- Porodica je smisao života, jedna baza, jedna ljubav, nešto što je meni najbitnije u životu - sa žarom priča Stefana.

I ne smatra da je zbog sina i supruga žrtvovala karijeru:

- Nikako. Uostalom, zajedno smo doneli tu odluku. Igra mi nedostaje, ali ne osećam nekakvu nelagodnost što više ne igram i ne treniram. Porodica je moj prioritet i ponoviću se kada kažem da ja sve lepo posložim u glavi kako bih se dobro osećala. Pogotovo što smo dobili sina i da nema lepše stvari u životu.

Kao majka, stub porodice sve se bolje i bolje snalazi.

- Mislila sam da će biti stvarno teže. Svi su me upozoravali da to nije uopšte lako, da je ovo, da je ono. Meni je stvarno lepo, uživam u svakom momentu sa Lukom, kako raste sve je zanimljiviji, a sada imam i povratnu informaciju od njega. Svaki trenutak sa njim mi je veliki blagoslov i velika ljubav, uživanje, tako da meni ništa nije teško. Jeste u početku bilo malo teško, kada se malo spavalo, kada su obaveze bile na dva, tri sata, ali ja to sve posložim u glavi, ko će ako neću ja, da sve zavisi od mene. Opet, lomim se što se tiče odbojke i kako sve to da uklopim ako bih se vratila na teren - priča u dahu Stefana.

I novi selektor Danijele Santareli želi da se sjajna odbojkašica vrati u reprezentaciju.

- Još to ne znam, tek bi trebalo da pričam sa novim selektorom. Tako da na to pitanje ne mogu da odgovorim, jer ne znam ni ja sama iskreno - kaže Stefana, koja je od kada je saznala da je trudna, već dve godine bez tima i samo je za vreme prošlogodišnjeg EP u Beogradu bila na terenu.

Odluči li da se vrati, prvi put će u selekciji, za koju je debitovala na Svetskom kupu 2007. u Japanu, raditi sa drugim strategom.

- Iskreno, meni je još sve to čudno. Još ne mogu da se priviknem, tu su godine i godine u reprezentaciji sa selektorom Zoranom Terzićem. Ne znam kako to da objasnim. Kada se pomene reprezentacija meni su odmah u glavi Terzić i devojke. Sa njima sam provela više vremena nego sa svojom porodicom. Negde je to zapečatirano, tako da kažem. Ali, okolnosti se menjaju, ovde dolazi nova energija. Kakva, videćemo. Iskreno, verujem da će biti zadovoljavajuće, da će biti uspeha. Ne mogu ništa da kažem negativno. Znamo se iz Italije, nikad me nije trenirao, ali čujem sve lepi reči o Santareliju. Verujem da će to da bude na nivou kao do sada - naglašava Stefana.

Svesna je iskusna odbojkašica da su neizbežne i promene u reprezentaciji.

- Ekipa će ostati sigurno jaka i jedna od najboljih na svetu. Tu su mlade devojke, koje će doneti novu energiju. Nešto će se novo desiti i stvarno bih volela da se nastavi taj niz medalja, kvalitetne i dobre odbojke. Da ne ulazimo previše u detalje, jasno je da rad donosi rezultat, tako da verujem da će biti slično kao do sada - smatra Veljkovićeva.

Tajna je u radu

BEZ obzira na rezultate, hemija u selekciji je ono što je izdvajalo naše devojke od drugih reprezentacija.

- Nama su se zaista kockice godinama poklapale, godinama smo funkcionisale na lepom nivou. Imale smo energiju, bile svesne da bez rada nema rezultata. Verujem da će i dalje devojke da krasi hemija i energija. Za mene je vreme provedeno u reprezentaciji najlepši deo života. To je moja porodica i ostaće bez obzira na to ko je selektor, ko su igračice. To je nešto što mi mnogo nedostaje - ističe Stefana.

Samo da je Luka srećan

STEFANA i Srećko su jedan od najpoznatijih odbojkaških parova u svetu. Da li će i Luka krenuti njihovim stopama, postati bloker pokazaće vreme...

- Sigurno je samo da ima predispozicije, da li od mene, da li od Srećka, da li zajedničke, ali ima ih neminovno. Mislim da je najbitnija podrška, kao što smo je Srećko i ja imali kada smo bili mali. Čime god Luka bude želeo da se bavi imaće našu podršku. Naravno, videće kada odraste što smo uradili, možda će tata još da igra, ja sigurno neću. Sigurno će biti ponosan na nas, možda će imati želju da se i on oproba. Neću insistirati da i on bude sportista. Najbitnije mi je da bude srećan i zadovoljan, ma čim da se bavi - kaže Stefana.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave