"VRLO SAM PONOSAN" Emotivni Slovenac na kormilu Srbije oduševljen našim rukometašicama

Novosti online

14. 12. 2021. u 16:58

"Vrlo sam ponosan na to kako smo odigrali celo prvenstvo. Osim utakmice sa Rusijom, sve smo odigrali na zaista dobrom nivou", rekao je selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar pošto je selekcija završila učešće na Svetskom prvenstvu u Španiji sa četiri pobede i dva poraza.

ВРЛО САМ ПОНОСАН Емотивни Словенац на кормилу Србије одушевљен нашим рукометашицама

FOTO: M. Vukadinović

"Imali smo želju da idemo u drugi krug i da odigramo šest utakmica. Dobro smo odigrali meč sa Poljskom i dobro započeli prvenstvo. Zatim smo dobro odigrali sve utakmice u grupnoj fazi osim one sa Rusijom. Imali smo crveni karton Marije Petrović u desetom minutu i malo nad je iznenadio, izgubili smo ritam, loše odigrali i izgubili", rekao je Bregar je za sajt Saveza.


U drugoj fazi smo odigrali zaista tri dobra meča, dodao je selektor.

"Ekipa se protiv Crne Gore vratila posle lošeg prvog poluvremena i pokazala je karakter, volju i želju. Sada kada se vratim na meč sa Francuskom, baš je šteta, mislim da smo u toj utakmici zaslužili bar bod. Posle Francuske smo bili emotivno prazni i malo fizički umorni. Duel protiv Slovenije smo igrali dobro od prvog minuta, kontrolisali sve i baš sam ponosan na to", istakao je govoreći o tome  kako su naše rukometašice savladale Sloveniju u poslednjem kolu grupe 1.

Rukometni savez Srbije

Rukometašice Srbije


U nacionalnom timu bilo je nekoliko novih, mladih igračica.

"Najmlađe su baš rasle kroz takmičenje, iz utakmice u utakmicu. Imamo četiri nova krila koja su u drugoj ulozi, Stamenić i Kocić na jednoj strani, Lovrić i Kojić na drugoj strani. Zatim Jelena Agbaba i Marija Petrović koje su takođe bile u novoj ulozi i odradile su dobar posao, tu su i bile i Anđela Janjušević i Marija Agbaba. Imali smo igrače koji su stariji i iskusniji, od golmana Graovac i Risović, preko bekova Stoiljković, Liščević i Radojević za koje se vidi da imaju iskustvo i kvalitet. One su na ovom takmicenju bile igračice na koje zaista mogu da se oslonim. Na kraju mislim da smo izvukli, ne baš maksimum jer uvek ima prostora za napredak, ali mislim da smo uz pozitivnu energiju izvukli visok nivo igre reprezentacije Srbije", zaključio je Bregar.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSMA „TRKA UZ STEPENICE“ U VRŠCU: Fizički najzahtevnija trka u Srbiji 29. maja