ZAJEČARSKA LEGENDA LJUBIŠA AVRAMELOVIĆ PREMINUO OD RAKA: Porodica želi da ga sahrani u aleji zaslužnih građana!

A. Ilić

02. 11. 2021. u 14:27

IKONA Zaječara u svakom pogledu, to je bio bokser Ljubiša Avramelović. U karijeri se vinuo u najveće visine, ali se isto tako dotakao i dna. Dostojno je živeo, ali borbu protiv raka nije mogao da dobije, preminuo je 31. oktobra.

ЗАЈЕЧАРСКА ЛЕГЕНДА ЉУБИША АВРАМЕЛОВИЋ ПРЕМИНУО ОД РАКА: Породица жели да га сахрани у алеји заслужних грађана!

Foto: Novosti

Nema bokserskog ringa u Evropi koji nije svedočio njegovim bravurama, a čekali su svojevremeno navijači u redovima da sa njim prozbore koju reč.  

U periodu od 1979. do 1985. godine četiri puta je u papir-muva kategoriji bio prvak Srbije, dva puta vicešampion Jugoslavije, bio je član reprezentacije SFRJ, prvi i jedini bokser koji je proglašen sportistom Timočke krajine, jedini sportista jugoistočne Srbije koji je dobio zlatnu plaketu SFRJ za unapređenje sporta ovog regiona. 

Ljubišin sin,  Andrijan Avramelović u razgovoru za portal "Novosti.rs" rekao je da je Ljubiša izgubio borbu sa rakom.

- Lečio se od srčanih tegoba, avgusta smo posumnjali da je kancer, bio je u Sokobanji gde je rađena bronhoskopijja, a tamo je utvrđeno da ima rak pluća. Primio je hemoterapiju, nije izdržao deset dana nakon toga, preminuo je u nedelju 31. oktobra u bolnici, kaže Andrijan. 

Ističe da porodica želi da Ljubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana Zaječara. 

- Kao zaslužni sportista na osnovu rezultata trebalo bi da bude sahranjen u aleji zaslužnih građana. Dobili smo oko 50 dopisa iz sportskih saveza i iz klubova, stigao je jedan i iz bokserskog saveza. Apelujemo na grad da nam dozvoli da Ljubiša bude sahranjen u aleji zaslužnih građana, čekamo odgovor Boška Ničića. U suprotnom ćemo morati da ga sahranimo na gradskom groblju, a ono je nesigurno, nalazi se na klizištu, ističe Avramelović. 

Ljubiša je bio omiljen i među svojim sugrađanima, u kasnim penzionerskim danima zaposlio se kao čistač, a kako je svojevremeno govorio, nije bilo dana da Zaječarci ne zastanu i ne razmene neku toplu reč sa njim. 

Poslednje godine života trenirao je mlade boksere u klubu "Timok". Želja mu je bila da neko nadmaši njegove uspehe. 

  • Porodica Avramelović je u međuvremenu od Grada Zaječara dobila odgovor da Ljubiša neće biti sahranjen na gradskom groblju, već na starom groblju u Zaječaru. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!