DUŠAN MANDIĆ: "BEZ PRAVA NA PREDAH" Kapiten Novog Beograda očekuje paklenu sezonu

S. Krstović

16. 10. 2021. u 19:59

DUŠAN Mandić se posle šest godina vratio u Srbiju, predvodiće megatim Novog Beograda i priznaje da očekuje paklenu sezonu.

ДУШАН МАНДИЋ: БЕЗ ПРАВА НА ПРЕДАХ Капитен Новог Београда очекује паклену сезону

FOTO: AP

Sjajni vaterpolista je srećan što je ponovo u svojoj zemlji, što je naša liga verovatno najjača na kontinentu, ali je i svestan da reprezentativce očekuje žestok ritam, jer će se dokazivati i u Ligi šampiona, Regionalnoj ligi, Svetskoj ligi, svetskom i evropskom prvenstvu...

- Lep je osećaj igrati ponovo u Srbiji. Brzo se privikavam na dobre uslove u Novom Beogradu. Treniramo kako treba, uigravamo se, imamo odličnu ekipu. Prave stvari nas tek očekuju. Spremićemo se za pregršt utakmica koje nam predstoje ove sezone, reprezentativci će odigrati 80-90 utakmica. Važno je samo da se ne povredimo, da ostanemo zdravi. Verujem u ovu ekipu i mislim da možemo mnogo toga da uradimo - ističe kapiten Novog Beograda, koji će i u naredne dve godine, 2022. i 2023, organizovati završni turnir Lige šampiona.

Ove sezone Srbija će opet imati jednu od najjačih liga u Evropi. Samo je Novi Beograd okupio braću Pijetlović, braću Rašović, Jakšića, Drašovića, Grka Vlahopulosa, Radnički je sačuvao kostur tima, koji je ojačao Ćukom i Vrlićem. Veoma jak je i Partizan, tu su i Crvena zvezda i Šabac...

- Naša liga je možda i najjača u Evropi. Uz nas tu su i Radnički, Partizan, Crvena zvezda, Šabac, mislim da nijedno drugo prvenstvo u Evropi ne može da se pohvali sa toliko kvalitetnih ekipa. Možda Mađarska, koja ima više ekipa, Italija ima Pro Reko i Brešu, Olimpijakos je jedini u Grčkoj, Barseloneta se izdavaja od drugih u Španiji. Dakle, jedino Mađarska i Srbija imaju više dobrih klubova - smatra Mandić.

Od jakog domaćeg šampionata imaće korist i reprezentacija.

- Uz klupsku priču gradimo i reprezentativnu, tu uopšte nema sumnje. I mislim da će mnogo biti i lakše selektoru Dejanu Saviću da nas okupi, da uradimo mini-pripreme kada bude prilike. Mada, ove sezone to će biti teško, jer mislim da samo u novembru igramo 13 utakmica.

Ruku na srce, neobično je da vaterpolista u sezoni odigra 80-90 utakmica.

- Imamo mnogo takmičenja, osim klupskih, u maju 2022. očekuje nas SP, a u septembru EP. Tu je i Svetska liga. Stvarno imamo mnogo utakmica, tako da će to biti i veliki izazov za sve nas. Šansu će morati da dobije više igrače, neophodno je da se čuvamo, pazimo i da gledamo gde možemo da se odmorimo - podvlači Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda