"NEKA MI BOG OPROSTI": Muž iskasapio atletsku zvezdu, pa pozvao njene roditelje

Novosti online

14. 10. 2021. u 12:17

ATLETIKA je i dalje u neverici zbog strašnog zločina koji se dogodio.

НЕКА МИ БОГ ОПРОСТИ: Муж искасапио атлетску звезду, па позвао њене родитеље

Tanjug/AP

Kenijska zvezda Agnes Tirop pronađena je mrtva u svom domu, a sada su na videlo isplivali i novi detalji.


Naime, nakon što je njen otac prijavio nestanak svetske rekorderke u drumskoj trci na 10 kilometara, policija je u domu atletičarke, u Itenu, pronašla njeno telo sa ubodnim ranama. I, kako javljaju lokalni mediji, za ubistvo je osumnjičen njen suprug koji je, navodno, pozvao roditelje svoje žene i o svemu ih obavestio.

- Ibrahim Kipčumba Rotič, koji je bio u braku sa Agnes, posle zločina je pozvao njene roditelje. Rekao im je šta je uradio i izrazio želju da mu Bog oprosti to što je učinio - piše kenijski portal "Tuko".

Taj medij navodi da su se supružnici već duže vremena svađali, čak su i organizovali sastanke dve porodice kako bi se izgladili svi nesporazumi, ali da je, nažalost, na kraju sve završeno tragično.

Foto: EPA

Agnes Tirop

Podsetimo, dvostruka osvajačica bronze na svetskim prvenstvima, a četvrtoplasirana na Olimpijskim igrama u Tokiju u trci na 5.000 metara, ubijena je u 25. godini.


- Kada su naši službenici ušli u kuću, pronašli su Tiropovu u krevetu, a ogromna lokva krvi bila je na podu - otkrio je u sredu šef lokalne policije Tom Makori.

Ovome je dodao i sledeće:


- Policajci su videli da je ubodena u vrat, što je dovelo do mišljenja da je ubistvo izvršeno nožem. Njen suprug je i dalje u bekstvu.

Bi-Bi-Si je pritom javio i da je kenijska atletska zvezda pronađena i sa ubodnom ranom u stomaku.


Agnes Tirop je pomenuti svetski rekord postavila prošlog meseca, a na Olimpijskim igrama u Tokiju joj je bronza na pet kilometara izmakla za 0,75 sekundi - za toliko je bila brža Etiopljanka Gudaf Cegaj.


Tirop je svetske bronze osvojila 2017. i 2019. godine.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)