SAJAM SPORTA NA NOVOSADSKOM SAJMU: Predstavlja se 330 klubova, saveza i društava

S. B.

13. 10. 2021. u 15:03

NA „Sajmu sporta“, koji će biti održan u petak, 15. oktobra u hali „Master“ i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, učestvovaće gotovo 330 klubova, društava i saveza, članica Gradskog sportskog saveza, koji je i organizator manifestacije uz Gradsku upravu za sport i omladinu i Savezom za školski sport.

САЈАМ СПОРТА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ: Представља се 330 клубова, савеза и друштава

Foto: S.B.

To potvrđuju Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća zadužen za sport i Mićo Radanović, predsednik Gradskog sportskog saveza i naglašavaju da će priredbu od posebnog značaja za Grad Novi Sad dodatno uveličati spektakularni konjički turnir u preponskom jahanju na „manježu“, gde će biti održano Otvoreno prvenstvo Srbije od 15. do 17. oktobra.

- Naš cilj je unapređenje sistema sporta i omasovljavanje, a predstavljanje sportskih društava je jedan od načina da se najmlađi upoznaju sa sportskim disciplinama i radosti koju donosi bavljenje sportom - kaže Cvjetićanin.- „Dinar uložen u sport, donosi uštedu dva dinara zdravstvu“ i zato su u prvom planu bazični sportovi, gimnastika, atletika i plivanje, posle kojih deca mogu da se bave disciplinom po želji.

Izvesno je da će Grad nastaviti da podržava razvoj školskog, rekreativnog i sporta za osobe sa invaliditetom, kao i vrhunskih sportista, koji reprezentuju naš grad i državu.

Po rečima Radanovića, Sajam sporta je jedinstvena prilika da klubovi i savezi predoče javnosti oblasti u kojima deluju i sopstvene rezultate.

Ulaz na jednodnevni Sajam sporta, u petak, 15. oktobra od 9 do 18 časova biće slobodan, uz pridržavanje svih bezbednosnih epidemioloških mera.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!