"NOVOSTI" NA DOČEKU JUNIORSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE SRBIJE: Deca od zlata!

G. KELIĆ - S. KRSTOVIĆ

20. 09. 2021. u 21:51

TREĆI put ovog leta vaterpolo selekcije Srbije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleću sa zlatnim medaljama oko vrata. Rekli bi ljudi, ništa neuobičajeno.

НОВОСТИ НА ДОЧЕКУ ЈУНИОРСКЕ ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ: Деца од злата!

FOTO: M. Vukadinović

Tako je bilo i sa seniorima, koji su najbolji bili na OI u Tokiju, isti slučaj je bio i sa juniorima, prvacima sveta u Pragu, a odličje identičnog sjaja su juče kući sa kontinentalnog šampionata u Malti doneli i mlađi juniori, pobedivši vršnjake iz Grčke (10:6), što čini da 2021. godina za naš najtrofejniji sport bude po svemu istorijska.

MVP UROŠEVIĆ: TITULA PRE PRIZNANjA

ZA najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Viktor Urošević, talentovani vaterpolista Novog Beograda.

- Priznanja dolaze i odlaze, mnogo bitniji je timski uspeh. Iskreno, očekivali smo prvo mesto na turniru, i do njega smo došli uz veliku želju, trud i rad. O ovom trenutku sam sanjao ceo život i ne znam šta da kažem dok se utisci ne slegnu - prepun emocija nam govori Urošević.

Cika, vriska oduševljenih porodica i prijatelja mladih šampiona, koja se čula kada su mladi "delfini" zakoračili na vrata dolaznog terminala, bila je zaglušujuća. Momci, od kojih većina još nema ni punih 17 godina, nisu mogli da sakriju uzbuđenje, sreću, ali i pozitivnu ošamućenost kada su videli ljude koji je došli da ih pozdrave, među kojima su bili i reporteri "Novosti".

Selektor vaterpolista, Miloš Korolija, ističe da je leto bilo naporno, da su zajedno od 1. jula, kao i da su momci shvatili najozbiljnije rad na pripremama.

- Otišli smo na turnir znajući da možemo do zlata, a onda smo bili možda i previše samouvereni, što je uticalo na kvalitet igre u grupi i četvrtfinalu. Kada smo shvatili da i drugi žele da pobede, svojski smo se potrudili. A finale sa Grčkom je teklo onako kako smo hteli - naglasio je Korolija.

Mladi stručnjak je napomenuo da selekciji do 17 godina ovo nije bilo prvo okupljanje, jer su zajedno već dve godina, kao i da su igrali EP do 15 godina.

- Imaju iza sebe dobrih pet, šest meseci u reprezentaciji, treniraju zajedno, kontinuitet postoji, tako da nije bio problem uklopiti ih, važno je bilo da svako dostigne svoj maksimum.

Smatra i da je ovo zlato samo podstrek za mlade igrače da nastave ozbiljno da rade.

- Na treningu se nismo fokusirali na osvajanje zlata, nego na usavršavanje, unapređivanje nekih stvari, elemenata u igri. Mislim da je očigledno.

NAJBOLjI Viktor Urošević/FOTO: M. Vukadinović

Osmeh sa lica nije mogao da skine mladi Petar Stanić, kojem je ovo bio debitantski nastup za nacionalni tim.

- Jedno nerealno iskustvo, prvi put sa ovim mocima na jednom ovakvom prvenstvu, pa još zlatna medalja. Svi su fantastični, potpuno je drugačije igrati za klub i reprezentaciju. Tempirali smo formu, dizali kvalitet igre kako je takmičenje odmicalo. Selektor Korolija i pomoćnik Slobodan Nikić su veliki stručnjaci, fenomenalni ljudi, znaju kako je trebalo pristupiti deci i sigurno da će i dalje praviti velike uspehe - zaključio je Stanić.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade