SAMO SE SRPKINJE PITAJU: Selektor Terzić hvali rivalke, ali veruje da ne bi trebalo da nam stvore probleme

S. K.

31. 08. 2021. u 20:31

NA papiru lak zadatak, ali teren često govori drugačije. Odbojkašice danas (20.00) igraju najvažniju utakmicu u dosadašnjem delu 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

САМО СЕ СРПКИЊЕ ПИТАЈУ: Селектор Терзић хвали ривалке, али верује да не би требало да нам створе проблеме

FOTO: M. Vukadinović

Naše dame se u četvrtfinalu sastaju sa Francuskom i ne pomišljaju da potcene rivalke, koje su u grupi A, 21. avgusta, preslišale sa 3:0 (25:14, 25:13, 25:16).

Svesne su izabranice Zorana Terzića da su velike favoritkinje, ali i dobro znaju da četvrtfinalni mečevi mogu da budu neizvesni do poslednje lopte, bez obzira na snagu rivala. Ukoliko ne dozvole iznenađenje, evropske i svetske prvakinje u polufinalu, 3. septembra u "Štark areni" igraće sa Turskom ili Poljskom.

- Francuska je, po meni, najprijatnije iznenađenje na EP. Ne zbog rezultata, nego zbog načina na koji igraju, zbog ekipe koju imaju, vidi se da je spremaju za Olimpijske igre 2024. u Parizu. To je mlada ekipa, vrlo, vrlo perspektivna. I lepo igraju. One još ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, nemaju ni tu dozu iskustva, pre svega mirnoću u terenu, prave neke početničke greške, ali igraju jednu od najlepših odbojki na šampionatu. Iskreno govoreći, ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo i mogli bismo da napravimo, ne mora baš spektakl, ali jednu od lepših utakmica za gledanje u ovom delu EP - ističe selektor Zoran Terzić.

Našim damama kao da ne prija pauza od dva, tri dana...

- Mnogo je teško. Mada mi uvek kukako. Kada igramo svakog dana kažemo mnogo je, kada igramo na svaki treći kažemo da su pauze predugačke. EP je doskora trajao deset dana, a sada je sve duplirano. Naravno da je drugačije, pre svega u glavama devojaka koje treba da budu spremne za te utakmice.

Milena Rašić je primetila da su Francuskinje napredovale iz meča u meč. Blokerka Srbije smatra i da moraju da podignu nivo igre:

- Nikad nije lako protiv istog protivnika igrati dva puta na istom takmičenju. Prikazale su dobru igru, namučile su sve protivnice, do sada. Verujem da će protiv nas da odigraju bolje nego u grupnoj fazi. Zato moramo da se pripremimo mnogo bolje nego protiv Mađarske u osmini finala.

Libero Jelena Blagojević ističe da sve zavisi od njih samih:

- Francuskinje igraju lepu odbojku, mada je nekada nezgodno kada se dva puta sretneš istim protivnikom na turniru. U suštini, sve zavisi od nas i našeg pristupa igri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju