MLADI DELFINI BEZ POBEDE: Nakon što su deklasirali Češku, srpski vaterpolisti odigrali nerešeno sa Španijom

Novosti online

29. 08. 2021. u 14:01

NASTAVLjENO je Svetsko prvenstvo za veterpoliste do 20 godine u Pragu. U jednom od derbija druge runde, Španija, koja je bila slobodna u prvom kolu i Srbija koja je pobedila Češku sa 28:0, odigrale su nerešeno 6:6 (1:1, 2:2, 2:2, 1:1).

МЛАДИ ДЕЛФИНИ БЕЗ ПОБЕДЕ: Након што су декласирали Чешку, српски ватерполисти одиграли нерешено са Шпанијом

N. Paraušić

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Radulović i Nemanja Stanojević po dva, odnosno Stefan Branković i Marko Radović po jedan. Golove za Španiju, postigli su: Unai Biel Lara dva, Albert Ponfreda, Roberto Valera, Mark Valas Ferer i Pol Daura Gomez po jedan.

Posle velike i potpuno izjednačene borbe u prvom poluvremenu, Srbija je golovima Stanojevića i Radulovića uspela da pobegne na 5:3, tokom treće deonice, ali je Španija, preko Daura Gomeza i Ponfreda stigla do izjednačenja.

Branković je pogodio za 6:5, na 23 sekundi pre kraja, igrača više u bazenu, za konačnih 6:6 je materijalizovao Valera. Srbija je imala poslednji napad, ali je pokušaj Radulovića, izblokiran.

Srbija i Španija su u grupi sa SAD, Slovačkom i Češkom, a velika borba za osvajanje prvog mesta koje donosi direktan plasman u četvrtfinale se nastavlja. Selekcije koje budu na kotama dva i tri igraće u osmini finala.

U narednom kolu, Srbija 31. avgusta igra protiv SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri