ŠAH: Otvoreno prvenstvo "Srbija open 2021"

Tanjug

02. 07. 2021. u 20:12

PRVO međunarodno šahovsko prvenstvo "Srbija open 2021" otvoreno je danas u Beogradu, a na njemu će se do 8. jula takmičiti 500 igrača, među kojima i više od 50 velemajstora.

ШАХ: Отворено првенство Србија опен 2021

Foto: Ilusracija

To je najveće šahovsko takmičenje ove godine u Evropi, rečeno je na otvaranju u beogradskom hotelu Metropol.

Predstavnici Šahovskog saveza Srbije, organizatora takmičenja, istakli su da značajniji turnir u šahu nije odrzan još od 1988.godine.

Turnir su svečano otvorili predstavnici Ministarstva omladine i sporta, državni sekretar Milan Savić i pomoćnik ministra Darko Udovičić.

- S ponosom mogu da kazem da imamo 500 igrača koji će učestvovati, 44 nacionalne federacije, više od 250 nosilaca međunarodnih titula, među kojima ima i više od 50 velemajstora. Ovo nam daje za pravo da verujemo da će ''Srbija open'' biti najjači i najveći turnir ove godine u Evropi, a tako i svetu - istakao je prvi čovek turnira Marijan Stričević.

Pravo učesća na turniru imaju svi šahisti bez obzira na titulu i rejting.

Najbolje rangirani učesnik je Rus Vladimir Fedosejev, a prate ga olimpijac iz Azerbejdžana Rauf Mamedov i Ukrajinac Jurij Kuzubov.

Najbolje rangirani srpski sahista je Aleksandar Inđić.

Organizator je predvideo nagradni fond u iznosu od 25.000 evra, koji će biti raspoređeni na 46 nagrada za najbolje učesnike.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice