U SVOM POSLEDNJEM INTERVJUU VERA JE ZA "NOVOSTI" GOVORILA O KORONI: Zdrav organizam i zdrav duh sportista dobri su saborci protiv ove bolesti

Novosti online

28. 06. 2021. u 10:03

DANAS je srpski sport zavijen u crno, pošto nas je u 72. godini napustila legendarna atletičarka Vera Nikolić.

У СВОМ ПОСЛЕДЊЕМ ИНТЕРВЈУУ ВЕРА ЈЕ ЗА НОВОСТИ ГОВОРИЛА О КОРОНИ: Здрав организам и здрав дух спортиста добри су саборци против ове болести

FOTO: S. Babović

Vera je 1966. godina proglašena za najboljeg sportstistu Jugoslavije, a slavna atletičarka je u poslednjem intervjuu za "Novosti" govorila o borbi sa virusom korona.

Dok se takmičila, bila je uvek najbrža od starta do cilja. Govorila je da se sva njena briga otvorila kao kišobran pokušavajući da zaštiti ćerku i sinove, unuke. Pokazaće se, međutim, da virus ne sluša molitve jedne brižne majke.

- Moj sin je imao koronu - rekla je šampionka.

- Radi kao advokat i bio je u kontaktu sa mnogim ljudima. Osetio je da mu nije dobro, testirao se i bio je negativan. Nastavio je dalje. Posle tri dana nije mogao da diše. Ponovo je uradio test. Ovoga puta, virus je potvrđen. Prošao je kroz pakao. Moja snaja je farmaceut i na vreme su uključili terapiju. Rekao mi je: "Mama, ja sam tri cela dana mislio da voz prelazi preko mene"... Izolovao se od porodice. Ćerke je viđao samo kroz prozor. Posle 15 dana, stigao je negativan rezultat. Ubeđena sam da je pobedio koronu, samo zato jer nikada nije prestao da se bavi sportom. Zdrav organizam i zdrav duh sportista dobri su saborci protiv ove bolesti - pričala je tada Vera Nikolić.

Podsetimo, Vera Nikolić je te 1966. godine, sa nepunih 18, osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Budimpešti, što je bila prva zlatna medalja na evropskim atletskim prvenstvima za Jugoslaviju. Bronzu je svojila u Atini 1969. godine, a zlatnu u Helsinkiju 1971. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?