SPEKTAKL U BEOGRADU: Počinje finalni vaterpolo turnir Lige šampiona

Tanjug

03. 06. 2021. u 09:22

ZAVRŠNI turnir vaterpolo Lige šampiona, počinje danas i trajaće do subote na bazenima SC “11.april“ na Novom Beogradu.

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ: Почиње финални ватерполо турнир Лиге шампиона

N. Paraušić

Na finalnom turniru Lige šampiona igraće Breša (Italija), Marsej (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Olimpijakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Jug (Hrvatska), Hanover (Nemačka) i Barseloneta (Španija).

Srbija ove sezone nije imala klupskog predatvnika u takmičenju, ali će za trofej boriti petorica reprezentativaca.

Pošto je u prethodnoj sezoni takmičenje prekinuto, Nikola Jakšić i Ferencvaroš u Beogradu će braniti trofej, Dušan Mandić i Pro Reko pokušaće da dođu do devete titule, Milan Aleksić i Barseloneta se nadaju drugom trofeju, dok će Andrija Prlainović i Marsej, kao i Ðorđe Lazić i Breša, pokušati da iznenade.

U prvom četvrtfinalu danas od 13 sati sastaće se Pro Reko i Hanover (13.00), nakon toga sledi dueli Ferencvaroš - Marsej (15.30), Jug - Breša (18.00), Barseloneta - Olimpijakos (20.30).

U prvom polufinalu sutra od 18 sati igraće pobednik meča Pro Reko - Hanover sa boljim iz meča Barseloneta - Olimpijakos, a u drugom od 20.30 sastaće se pobednici duela Ferencvaroš - Marselj, te Jug – Breša.

U subotu su na programu mečevi za plasman i finale, koje se igra od 20.30.

Organizator takmičenja je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i podrške Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd.

Fajnal ejt igra se u "balonu", svi učesnici su izolovani, a neće biti ni publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?