"SEDMICOM" PO MEDALJU! Ivana Španović spremna za nastup u finalu Olimpijskih igara

S. O.

01. 08. 2021. u 19:40

PALA je "sedmica" iz drugog pokušaja, na redu je finale i konačni obračun za medalju.

СЕДМИЦОМ ПО МЕДАЉУ! Ивана Шпановић спремна за наступ у финалу Олимпијских игара

FOTO: EPA

Ivana Španović je svojim najdužim skokom u sezoni od 7.00 metara (norma je bila 6,75 m) ostvarila najbolji rezultat u kvalifikacijama Olimpijskih igara u Tokiju i prekosutra od 3.50 po našem vremenu krenuće u borbu sa rivalkama i daljinama ka sjajnijem odličju nego ono iz Rio de Žaneira 2016. godine, kada je osvojila bronzu.

- Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam. Želim da se odmorim, da malo "istoniziramo" i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi - poručila je Ivana iz Tokija, jasno stavljajući do znanja svima, a posebno rivalkama, s kakvim je namerama došla u Japan.

A, nije baš sve sjajno počelo. Ivana je prestupila u prvoj seriji. Ali, to je nije obeshrabrilo, u drugom pokušaju fantastično se odrazila i preletela sedam metara, što nijednoj drugoj skakačici nije uspelo u kvalifikacijama.

Ali, daleko od toga da će Ivana prekosutra imati lak zadatak. Iz njene grupe u finale su se još plasirale: Tara Dejvis iz SAD (6,85), Čantel Meloun iz Britanskih devičanskih ostrva (6,82), Kadi Sanjia iz Švedske (6,76), Nigerijka Esa Brume (6,76) i Britanka Abigejl Irozuru (6,75).

U ZONI SAM, SADA I OVDE

Foto AP

IVANA Španović je posle plasmana u finale poslala poruku na društvenim mrežama:

- Govor tela sve otkriva - napisala je Španovićeva na "Instagramu", sa emotikonom koji namiguje i dodala: - U zoni sam, jer pravi trenutak je ovde i sada.

Rivalka iz druge grupe, Nemica Malaika Mihambo je samo dva centimetra bila blizu Ivane (6,98), dok je Amerikanka Britni Ris imala treći skok po vrednosti (6,86). Iz ove grupe u finale su još ušle: Tajra Gitens (Trinidad i Tobago) 6,72, Marina Bek (Ukrajina) 6,71, Jasmin Sojers (V. Britanija) 6,62 i Bruk Straton (Australija) 6,60.

Ali, Ivana ne gleda previše u rivalke, koncentrisana je na sebe i svoje skokove, dodajući da je i uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

- Prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom, jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75, tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu - poručila je najbolja atletičarka Srbije na kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna