IZNENAĐENJE PRED NOVAKOV MEČ: Kraj za trećeg nosioca - na istom terenu gde igra i Đoković

Novosti

26. 07. 2021. u 10:33

VELIKI trijumf.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ПРЕД НОВАКОВ МЕЧ: Крај за трећег носиоца - на истом терену где игра и Ђоковић

Foto: Tviter/@ChrisChang

Dona Vekić priredila je iznenađenje u drugom kolu Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je izbacila trećeg nosioca Arinu Sabalenku sa 6:4, 3:6, 7:6.

Počela je Hrvatica odlično i osvojila prvi set, i to nakon što je spasla čak sedam brejk lopti u tri različita gema.

Beloruskinja snažnih udaraca je odgovorila u drugom setu – odmah je napravila brejk i do kraja seta nije dozvolila Hrvatici nikakvu šansu za brejk.

Činilo se da će Sabalenka sprečiti iznenađenje, kada je u odlučujućem setu odmah napravila brejk za 1:0. Vekićeva se u petom gemu suočila sa dve vezane brejk lopte, sa težinom meč lopti, ali ih je spasla, da bi se potom vratila u igru i napravila brejk za 4:4.

Do taj brejka nije bilo prilika za brejk, a Dona je u odlučujućem gemu odigrala izvanredno i došla do velikog trijumfa. Na istom terenu je posle njih igrao Novak Đoković protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

Vekićevu sada čeka Jelena Ribakina, koja je bila bolja od Rebeke Peterson 6:2, 6:3.

Belinda Benčič bila je ubedljiva sa Japankom Misaki Doi 6:2, 6:4, mada se mučila u drugom setu, kada je imala brejk zaostatka. Sada je čeka šampionka Rolan Garosa Barbora Krejčikova, koja je dobila 22 od poslednja 23 meča.

Sara Soribes Tormo pokazala je da pobeda nad Ešli Barti nije bila slučajna, sada je bila bolja od Fione Fero iz Francuske 6:1, 6:4. Sledeća rivalka Špankinji jeste Anastasija Pavljučenkova iz Rusije.

Nadija Podoroska iz Argentina bila je bolja od Ruskinje Jekaterine Aleksandrove, a Marketa Vondrušova deklasirala je Moniku Buzarnesku 6:1, 6:2, čime je zakazala okršaj sa Naomi Osakom.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine