SRBI KREĆU PO PRSTENJE Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović sigurni, Smailagić ima šansu za nokaut-fazu

G. KELIĆ

18. 05. 2021. u 08:45

STAVLjENA je tačka na regularni deo NBA sezone i sada na dnevni red dolazi nokaut-faza.

СРБИ КРЕЋУ ПО ПРСТЕЊЕ Јокић, Богдановић, Бјелица и Марјановић сигурни, Смаилагић има шансу за нокаут-фазу

FOTO: AP

Prvo će se od 18. do 22. maja igrati plej-in turniri za popunu plej-ofa, u kojem će se u noći između utorka i srede na Istoku sastati Indijana - Šarlot i Boston - Vašington, da bi dan kasnije teren podelili na Zapadnoj strani Memfis - San Antonio i LA Lejkersi - Golden stejt.

Propozicije plej-ina, iako deluje komplikovano, zapravo su prilično jednostavne. Timovi koji su na kraju prve faze zauzeli sedmu i osmu poziciju u svojim konferencijama, a to su na Istoku Boston i Vašington, a na Zapadu pomalo (ne)očekivano Lejkersi i Golden stejt, u međusobnom duelu će odlučiti koji od njih će sa sedmog mesta krenuti u plej-of, gde ih čeka drugoplasirani (Bruklin i Finiks). Što se tiče borbe za osmu startnu poziciju, tu je izazov nešto veći. Pobednik okršaja između devetoplasiranog i desetoplasiranog će se sastati sa poraženim iz dvoboja sedmoplasiranog i osmoplasiranog koji će, tako, odlučiti koja ekipa će se suprotsaviti konferencijskim liderima, koji su za ovu godinu Filadelfija i Juta.

To znači da će plej-of početi 22. maja i trajaće najkasnije do 22. jula zbog OI u Tokiju, koje počinju dan kasnije.

Svetla doigravanja će ove sezone videti sigurno četvoirica, a možda čak i petorica srpskih košarkaša (ukoliko Alen Smailagić sa Golden stejtom obezbedi prolaz preko plej-ina).

Najviše pažnje će, svakako, privući Nikola Jokić u Denveru koji posle nestvarne sezone, borbu za prsten napada sa treće pozicije Zapada protiv dobro poznatog znanca, ekipe Portlanda, koja ga je pre dve sezone izbacila u polufinalu. Inače, Denver je baš u poslednjem meču regularnog dela poražen od franšize iz Oregona (132:116), a srpski centar je utakmicu završio sa 21 poenom, tri skoka i dve asistencije na svom kontu.

Bogdan Bogdanović će sa Trejom Jangom predvoditi Atlantu protiv Njujorka, koji je najprijatnije iznenađenje ove sezone, jer su završili na četvrtom mestu Istoka. Videćemo koliko će minuta dobiti Boban Marjanović u dresu Dalasa, koji će pokušati da se osveti LA Klipersima za prošlogodišnje ispadanje. Takođe, mesta u drugoj fazi biće i za Nemanju Bjelicu koji je u pobedi Majamija nad Detroitom (120:107) ubacio 21 poen i imao po šest skokova i asistencija i tako napravio odličnu uvertiru pred duele sa Milvokijem.

Jedini Srbin koji neće (još) videti plej-ofa je Aleksej Pokuševski, čija je Oklahoma završila na 14. mestu Zapada. Ipak, mladi ruki je imao odličnu godinu koju je završio na maestralan način, ostvarivši lični rekord u pobedi nad Klipersima (117:112) - 29 poena (šut iz igre 10/19, trojke 6/9), osam uhvaćenih lopti i dva završna dodavanja.

PLEJ-OF
ZAPAD

(1) Juta - pobednik 9/10 - poraženi 7/8

(4) LA Klipers - (5) Dalas
(3) Denver - (6) Portland
(2) Finiks - pobednik 7/8

ISTOK

(1) Filadelf. - pob. 9/10 - por. 7/8

(4) Njujork - (5) Atlanta
(3) Milvoki - (6) Majami
(2) Bruklin - pobednik 7/8

PLEJ-IN TURNIR*

ZAPAD

(7) LA Lejkers - (8) G. stejt

(9) Memfis - (10) San Antonio

ISTOK

(7) Boston - (8) Vašington

(9) Indijana - (10) Šarlot
* Igra se jedan meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024