PUSTITE NAS KUĆAMA! Stranci iz košarkaške lige Izraela uplašeni za živote, traže prekid prvenstva (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2021. u 15:50

ORUŽANI sukob Izraela i palestinskih ekstremista zatekao je brojne strane sportiste u bliskoistočnoj zemlji, a najbrojniju takvu "zajednicu" čine strani košarkaši. Zbog svega što se dešava oni se ne osećaju bezbedno i traže da se Liga prekine a oni puste kućama.

ПУСТИТЕ НАС КУЋАМА! Странци из кошаркашке лиге Израела уплашени за животе, траже прекид првенства (ВИДЕО)

AP Photo/Khalil Hamra

Čelnici izraelske lige planirali su da prebace šampionat u neku drugu zemlju, poput Grčke ili Kipra, ali strani košarkaši izdali su saopštenje u kome odbijaju takvu mogućnost.

- Nakon konsultacija, dugih i teških razgovora sa stranim irgačima iz svih timova, došli smo do sledećeg zaključka: U našem je najboljem interesu, zbog bezbednosti, porodičnog i psihološkog blagostanja, da se liga odmah otkaže. Iako cenimo napore Lige da nas prebace u Grčku, Kipar ili bilo koju drugu zemlju, nećemo ući u avion koji nas vodi bilo gde osim do kuće. Ako rizikujemo da letimo sada, onda je to samo da bismo otišli kući, porodicama i voljenima - navodi se u saopštenju inostranih košarkaša u Izraelu.

- Košarka nam je trenutno najmanja briga. Koliko god volimo košarku, navijače i da se takmičimo, jednostavno u trenutnoj situaciji ne možemo bistrog uma da razmišljamo o najboljem izdanju za navijače - dodaje se u saopštenju.

Košarkaški savez Izraela još nije doneo konačnu odluku, ali sve su prilike da će se prvenstvo prekinuti.

U jednom od Hamasovih napada potpuno je uništen stan brazilskog fudbalera higora Vidala, a kako je Izrael uspeo da napusti srpski fudbaler iz redova Makabija Aleksandar Pešić pročitajte OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri