FAJNAL-FOR EVROLIGE: Srbija ima predstavnika u Kelnu

Novosti online

11. 05. 2021. u 13:10

PLASMAN na fajnal-for Evrolige izborili su Barselona, CSKA, Efes i Olimpija Milano, a čelnici elitnog takmičenja danas su objavili imena sudija koji će deliti pravdu u Kelnu.

ФАЈНАЛ-ФОР ЕВРОЛИГЕ: Србија има представника у Келну

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Svog predstavnika ima i Srbija - u pitanju je Uroš Nikolić. Uz njega su tu još trojica arbitara iz ABA lige, Matej Boltauzer (Slovenija), Sašo Pukl (Slovenija) i Sreten Radović (Hrvatska).

Spisak sudija kompletiraju Mehdi Difala (Francuska), Huan Karlos Garsija Gonzales (Španija), Oleg Latiševs (Letonija) i Gitis Vilijus (Litvanija), a u zvaničnom saopštenju Evrolige navedeno je da se radi o kombinaciji iskusnih i najboljih mladih sudija.

- Privrženost i požrtvovanje koje pokazuju naši arbitri u trenutku kada pandemija ima veliki uticaj na sport, pomogli su da sezonu dovedemo skoro do samog kraja. Čestitam svima koji su izabrani za F4, to je kruna sezone i priznanje za njihov rad, individualni i u okviru sudijskih trojki - rekao je Ričard Stouks, direktor Evrolige zadužen za suđenje.

Od osmorice arbitara najiskusniji je Latiševs kome će ovo biti deveti Fajnal-for, Boltauzer i Pukl će peti put arbitrirati na F4, dok će Nikolić, Vilius i Garsija Gonzales debitovati na završnom turniru Evrolige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna