MARINOVIĆU ZA ROĐENDAN: Važan korak Borca ka opsanku u ABA ligi

V. P.

16. 03. 2021. u 20:56

TRIJUMFOM nad Krkom u Novom Mestu (94:74), košarkaši Borca načinili su značajan iskorak u pokušaju bekstva sa pretposlednjeg mesta, odnosno plej-auta za opstanak u ABA 1 ligi.

МАРИНОВИЋУ ЗА РОЂЕНДАН: Важан корак Борца ка опсанку у АБА лиги

SLAVLjE(NIK) Marko Marinović/FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Sada imaju samo pobedu manje od Zadra i Krke, koja je odigrala jednu utakmicu više u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja.

- Imali smo mnogo više vremena da se pripremimo za ovaj meč - rekao je trener Čačana Marko Marinović. - Bili smo svesni da je Krka u neverovatnom ritmu utakmica, jer je u kratkom vremenskom periodu odigrala mnogo mečeva. Oslonili smo se na to da nemaju dovoljno snage za ovaj duel. Moji momci su mi pripremili najlepši mogući poklon za rođendan. Krki želim mnogo sreće u nastavku sezone, borimo se da izbegnemo 13. mesto koje dovodi do dodatnih kvalifikacija. Čestitam mojim momcima koji su strpljivo igrali i na kraju zasluženo pobedili.

PARTIZAN

UKOLIKO bi Borac do kraja ligaškog dela pretekao na tabeli ekipu Partizana, protiv koje je ostvario pobede u oba susreta, crno-beli bi mogli da se nađu u situaciji da igraju plej-aut za ostanak u ABA 1 ligi.

Uslov je da se jedan od srpskih timova plasira u finale ABA 2 lige.

Primorska je već izgubila status ABA 1 ligaša, njeno mesto pripašće direktno ABA 2 šampionu, ukoliko se ne radi o timu iz Srbije koji već ima maksimalnih pet učesnika u prvom rangu takmičenja. U tom slučaju moraće da razigrava sa najslabije plasiranom srpskom ekipom u ABA 1 ligi (plej-of serija na dve pobede). Ako bi srpski tim bio finalista plej-ofa ABA 2, za ulazak u prvi rang mogle bi da budu potrebne dve plej-of serije, pod uslovom da tim iz Srbije završi na pretposlednjem mestu.

Čačani će pokušati da izbegnu 13. poziciju u preostalih šest mečeva: dva puta sa Zadrom, na domaćem terenu sa FMP, Igokeom i Cibonom i u gostima sa Splitom, uz garantovan trijumf nad Primorskom službenim rezultatom 20:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)